Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.


Back To Schedule
Sunday, November 4 • 16:30 - 17:30
Sådan blev fusk med Beyoncés lyttertal afsløret

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

I foråret kom det frem, at musiktjenesten Tidal fabrikerede 320 millioner falske afspilninger. Hør de to norske journalister bag afsløringen fortælle, hvordan de gik til historien.

En harddisk med fortrolige data fra en anonym kilde satte Dagens Næringsliv i stand til at afsløre falske afspilninger hos Tidal. De manipulerede afspilningstal var af Beyoncé- og Kanye West-sange – begge kunstner med tæt tilknytning til Tidals ejer Jay-Z.  

Hør DN-journalisterne Kjetil Sæter og Markus Tobiassen fortælle, hvordan de først blev opmærksomme på de fortrolige data, og hvordan det lykkedes dem at analysere og verificere den store mængde data.  

Denne session er til alle, som interesserer sig for graverjournalistik og vil have inspiration til, hvordan man kan afsløre snyd ved at analysere store datasæt. Kjetil og Markus viser de konkrete værktøjer, som de anvendte til Excel- og SQL-data.  

Vært: John Hansen, formand for Foreningen for Undersøgende Journalistik

NB: Denne session er arrangeret i samarbejde med FUJ .

Vært
avatar for John Hansen

John Hansen

Graverchef, Politiken
Formand for FUJ.

Oplægsholdere
avatar for Kjetil Sæter

Kjetil Sæter

Journalist, Dagens Næringsliv
Journalist på Magasinet i den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv. Han arbejdede tidligere på Aftenposten og Finansavisen. Han har vundet den norske SKUP-pris i 2011 og 2017, SKUP-diplom i 2007 og 2010, og Schibsted Journalism Award i 2008 for undersøgende journalistik. Han... Read More →
avatar for Markus Tobiassen

Markus Tobiassen

Journalist, Dagens Næringsliv
Er journalist på Efterbørs-redaktionen hos den norske avis Dagens Næringsliv, hvor han har været siden 2014. Før det var han kulturjournalist og filmanmelder i Adresseavisen.  


Sunday November 4, 2018 16:30 - 17:30 CET
.O2 - Konservatoriesalen