Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.


Back To Schedule
Monday, November 5 • 11:30 - 12:30
Kunsten at komme tæt på en morder

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Hør de to Cape Town baserede journalister, Helle Maj og Jørn Stjerneklar fortælle om dokumentaren ’Hvid mands dagbog’, der skildrer én af de mest spektakulære danske seriekriminelle i nyere tid.

DR-dokumentaren 'Hvid mands dagbog' er historien om Peter Frederiksen, der bliver anholdt, da politiet finder afskårne kønsdele i fryseren på danskerens bopæl i Sydafrika.  

De to journalister, Helle Maj og Jørn Stjerneklar, har interviewet Frederiksen inden anholdelsen. Da politiet beder offentligheden om hjælp i sagen, beslutter de sig for at deltage i efterforskningen. Journalisterne hjælper politiet med at indsamle beviser i sagen – blandt andet ved at oversætte danskerens dagbog.  
Helle Maj og Jørn Stjerneklar fortæller om de etiske, journalistiske og menneskelige dilemmaer bag dokumentaren. Kom og stil alle de spørgsmål, du måske har, efter du så 'Hvid mands dagbog'. Har du endnu ikke set dokumentaren, kan den ses på DR’s hjemmeside. 


Oplægsholdere
avatar for Helle Maj

Helle Maj

Journalist & forfatter, Mayday Press
Journalist, forfatter og bosat i Cape Town, Sydafrika. Helle Maj er forfatter til bogen Den Sorte Enke. Bogen, der tog fem år om at researche og skrive, handler om drabet på den danske millionær Preben Povlsen. I november 2018 udkommer Helles næste bog 'Tækkemanden'. Helle... Read More →
avatar for Jørn Stjerneklar

Jørn Stjerneklar

Fotograf, kameramand & journalist, Selvstændig
Han har boet i Afrika i mere end 25 år.Jørn Stjerneklar udmærkede sig blandt andet ved at bevidne folkedrabet i Rwanda i 1994, som senere blev til dokumentarfilmen En Dansker i Helvede. Den gav ham prisen for Årets tv-fotograf ved Årets Pressefoto i 2009. I... Read More →


Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
K2