Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.


View analytic
Monday, November 5 • 13:30 - 14:30
Berlingskes afdækning af hvidvask

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Kom med ind i maskinrummet og hør om arbejdet bag Berlingskes afsløring af hvidvask i Danske Bank. Mød de tre journalister, der har brugt to år på at blotlægge skandalen.    
 
Hvidvasksagen i Danske Bank er måske den største i Europa nogensinde. Hovederne ruller i banken. Myndigheder i Danmark, Estland og EU undersøger nu, hvordan 1.500 milliarder kroner kunne få lov at flyde igennem Danske Banks beskedne filial i Estland, selvom de lugtede fælt af sorte penge.  
 
Uden de tre ihærdige journalister på Berlingske var ulovlighederne sandsynligvis aldrig kommet for en dag. Hør Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund fortælle om arbejdet med afsløringerne, om kildebeskyttelse og store datamængder.  

Vært: John Hansen, formand for FUJ og undersøgende journalist på Politiken.  

Vært
avatar for John Hansen

John Hansen

Graverchef, Politiken
Formand for FUJ.

Oplægsholdere
avatar for Simon Bendtsen

Simon Bendtsen

Redaktør & leder, Berlingske Business
Redaktør og leder af indsigtsgruppen på Berlingske Business.  Tidligere har Simon Bendtsen været finansredaktør og været ansat i Berlingskes gruppe for undersøgende journalistisk, Gravegruppen.  
avatar for Eva Jung

Eva Jung

Journalist & EU-korrespondent, Berlingske
Før Berlingske arbejde Eva Jung i Bruxelles, Berlingskes Gravegruppe 2011-2017.  I bestyrelsen for The Global Investigative Journalism Network, advisory board for Journalismfund.eu og tidligere næstformand for Foreningen for Undersøgende Journalistik.
avatar for Michael Lund

Michael Lund

Journalist, Berlingske
Journalist ved Berlingskes Gravegruppe siden 2015.  Forinden undersøgende journalist ved bl.a. DR og Politiken. Modtog i 2017 Cavlingprisen for afdækningen af kvælstofsagen om regeringens landbrugspakke. Tidligere nomineret til Cavlingprisen for serie om arbejdsvilkår i luftfarten... Read More →


Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30
.O3 - Sidescenen

Attendees (138)