Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.


Back To Schedule
Monday, November 5 • 10:00 - 11:00
Etik og Tv – hvor går grænserne?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Ved Årets Pressefoto blev tre tv-indslag 'diskvalificeret' af juryen, der mente, at filmmagerne brugte mindreårige uetisk i filmene. Kom til en diskussion om, hvad der er etisk forsvarligt at vise i Tv-mediet.

Vi starter med at vise klip fra de tre diskvalificerede produktioner ’Rape on Demand’ af Anthon Unger, ’SUBSPACE’ af Andreas Haubjerg Andersen og Louise Herrche samt ’Efterveer af et drab’ af Jørn Stjerneklar.  

Efterfølgende stiller Jørn Stjerneklar op til debat mod Nicolai Brix, der var jurymedlem. Brix fastholder beslutningen om at diskvalificere de tre tv-indslag, imens Stjerneklar står på mål for, hvorfor ingen af de involverede fotografer mener, at de har handlet uetisk.  

Kom og deltage i debatten om, hvad der er etisk forsvarligt. Vi forventer, at bølgerne vil gå højt.

Vært: Lars Lindskov, Formand for Pressefotografforbundet.


Vært
avatar for Lars Lindskov

Lars Lindskov

Fotograf, Selvstændig
Formand for Pressefotografforbundet og freelance fotograf.  Sidder i Dansk Journalistforbunds forretningsudvalg, hovedbestyrelse, Mediepolitisk Udvalg m.v. Medlem af Pressenævnet, CopyDan Billeders bestyrelse.

Oplægsholdere
avatar for Nicolai Brix

Nicolai Brix

Tv-fotograf, B-Visuals.dk
Tv-fotograf i sit firma B-Visuals.dk og jurymedlem ved Årets Pressefoto.  Nicolai Brix har en baggrund som fotojournalist. I dag arbejder han udelukkende med levende billeder i form af dokumentarfilm og kommercielle brandede historier.   Han underviser rundt i hele verden... Read More →
avatar for Jørn Stjerneklar

Jørn Stjerneklar

Fotograf, kameramand & journalist, Selvstændig
Han har boet i Afrika i mere end 25 år.Jørn Stjerneklar udmærkede sig blandt andet ved at bevidne folkedrabet i Rwanda i 1994, som senere blev til dokumentarfilmen En Dansker i Helvede. Den gav ham prisen for Årets tv-fotograf ved Årets Pressefoto i 2009. I... Read More →


Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
K4 Kælderen