Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.


Sunday, November 4
 

09:30 CET

Velkommen til Fagfestival
Fælles velkomst og introduktion til Fagfestival. Læn dig tilbage i teatersalens bløde stole og bliv helt klar til at indtage to dages intensiv inspiration og fest.

Vært
avatar for Lars Werge

Lars Werge

Formand, Formand DJ – Medier & kommunikation.
Formand i DJ – Medier & kommunikation.Formand for AJKS' HovedbestyrelseFormand for Carsten Nielsen legatetFormand for forretningsudvalgetFormand for hovedbestyrelsen

Sunday November 4, 2018 09:30 - 10:15 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

10:30 CET

FUJ's nominerede til årets Aktualitetspris
De nominerede til FUJ’s Aktualitetspris præsenterer arbejdet bag deres projekter. Prisen går til journalisten/ journalisterne, der har bedrevet undersøgende journalistik bedst i dækningen af en aktuel fælleshistorie i konkurrence med andre medier.

Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) arbejder for at fremme den undersøgende journalistik i danske medier. FUJ dækker både den skrevne presse, radio og TV.

De nominerede er:
Vært: Henrik Jensen fra FUJ’s bestyrelse og journalist i gravegruppen på Berlingske.

Vært
avatar for Henrik Jensen

Henrik Jensen

Journalist, Berlingske
Journalist i gravegruppen på Berlingske siden 2015 og en del af holdet, der vandt Den Lille Publicistpris i 2017. Arbejder med både undersøgende journalistik og længere fortællinger.  Medlem af FUJs bestyrelse.

Sunday November 4, 2018 10:30 - 11:30 CET
K4 Kælderen

10:30 CET

FUJ's nominerede til årets Metodepris
De nominerede til FUJ’s Metodepris præsenterer arbejdet bag deres projekt. Prisen går til journalisten/journalisterne, der har benyttet den mest nyskabende metode i arbejdet med en undersøgende historie.

Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) arbejder for at fremme den undersøgende journalistik i danske medier. FUJ dækker både den skrevne presse, radio og TV.

De nominerede er:
  • Drabet uden lig. Jacob Kragelund, Morten Mouritsen, Jeppe Facius, Anders Peter Mathiasen og Kristian Jessen (Dokumentarkompagniet/TV 2)

Vært: Sebastian Gjerding fra FUJ’s bestyrelse og journalist hos Information.

Vært
avatar for Sebastian Gjerding

Sebastian Gjerding

Journalist, Information
En del af hold som vandt FUJ-prisen 2014.  Medlem af FUJ’s bestyrelse.

Sunday November 4, 2018 10:30 - 11:30 CET
K3 Kælderen

10:30 CET

Kom ud over rampen med din podcast
Eric Ziengs fra Help Marketing Podcast hjælper med at finde hoved og hale i et medie, som mange elsker, men hvor få for alvor slår igennem.

I dag findes der over 2.000 danske podcast. De fleste kender de store podcasts, men der er mange, som aldrig rigtigt slår igennem.  

Eric Zieng sørger på denne session for, at du får styr på, hvordan du skaber en succesfuld podcast. Bliv klogere på, hvordan du får lyttere, hvad det bedste tekniske set-up er og hvordan du potentielt kan tjene penge på din podcast.  

Denne session er både for dig, der drømmer om at starte din egen podcast, eller blot skal finpudse din eksisterende. Der er rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs, men forudsætning for deltagelse er, at du ved, hvad en podcast er og har lyttet til flere.


Oplægsholdere
avatar for Eric Ziengs

Eric Ziengs

Podcaster og forfatter, Nochmal
Eric driver bureauet Nochmal, hvor han udgiver det ugentlige podcast om markedsføring Help Marketing (www.helpmarketing.dk). Siden 2014 er der udkommet mere end 200 afsnit. Eric har udgivet et online kursus i podcasting, der hjælper dig at udgive en podcast, få lyttere, tjene penge... Read More →Sunday November 4, 2018 10:30 - 11:30 CET
K2

10:30 CET

EU under radaren
Overser medierne vigtige historier, hvis de kommer fra EU? Vi spørger korrespondenten og redaktøren, der også giver gode tips til EU-dækning.

Der sker virkeligt meget i EU: Der forhandles og lovgives om hvidvask, migration, databeskyttelse og miljø. Og til foråret skal vi tage stilling til, hvor vi vil hen med Europa, når vi stemmer til valget til Europa-Parlamentet.  

Men hvordan fortæller man som journalist om EU, så redaktøren og ikke mindst læserne gider høre om det? Og er der måske væsentlige historier, der går under mediernes radar?  

DR’s EU-korrespondent Ole Ryborg og Altingets chefredaktør Jakob Nielsen debatterer den gode EU-historie og afslører hvor i Bruxelles, man finder de hemmelige historier, som alle de andre har overset. 

​Vært er Tine Gøtzsche.


Vært
avatar for Tine Gøtzsche

Tine Gøtzsche

Journalist, Selvstændig
Journalist, selvstændig og indehaver af tineg.com.Tidligere ansat i DR 1996-2018, vært på TV Avisen 2010-2018 og før det, vært på bl.a. DR2 Udland, Profilen, Temalørdag og P1 Debat.  Redaktør og journalist på diverse tv- og radioprogrammer, reporter på JP Hovedstaden 1995-1996... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Jakob Nielsen

Jakob Nielsen

Chefredaktør, Altinget.dk & mm.dk
Jakob Nielsen har arbejdet som journalist siden 1998 og i mange år været ansat på Politiken. Både som korrespondent i Bruxelles og USA, som indlandsredaktør og som indlandsredaktør. I 2015 blev han redaktionschef for Politikens netavis og i 2017 blev han ansvarshavende chefredaktør... Read More →
avatar for Ole Ryborg

Ole Ryborg

EU-korrespondent, DR
Journalist, forfatter og EU-korrespondent for DR.Han rapporterer og analyserer fra mange forskellige begivenheder lige fra topmøder til samlinger i Europa-Parlamentet. Ole Ryborg har dækket EU siden 1988, og kun en håndfuld journalister i Bruxelles har været i byen længere end... Read More →


Sunday November 4, 2018 10:30 - 11:30 CET
.O3 - Sidescenen

10:30 CET

Få succes med Native Advertising
Få et indblik i hvordan ét af landets største mediehuse arbejder med annoncørbetalt indhold, der skaber værdi for mediet, annoncøren og ikke mindst målgruppen.

Mød nogle af folkene bag Benjamin Native Studio, som skaber kreative kampagner til medier som Bo Bedre, Costume, Illustreret Videnskab og mange flere fra mediehuset Benjamin Media/Bonnier Publications.

Få konkrete tips og tricks til, hvordan du kan arbejde strategisk, kreativt og udførende med Native Advertising. Benjamin Native Studio gennemgår deres mest successfulde kampagner, men også nogle af de fejl, de har begået i arbejdet med Native Advertising.

Denne session henvender sig især til medie- og kommunikationsfolk, der allerede arbejder med Native Advertising eller overvejer det. Du får mest ud af oplægget, hvis du allerede ved, hvad Native Advertising er, da selve begrebet ikke bliver gennemgået.


Oplægsholdere
avatar for Christel Rex

Christel Rex

Bureauchef, Benjamin Native Studio
Christel Rex Laugen er Bureauchef hos Benjamin Native Studio - et af de førende Native Advertising-bureauer i Danmark. Her står hun for at lægge de strategiske linjer og har ansvaret for det daglige arbejde med Native Advertising. Hun har en baggrund fra Handelshøjskolen indenfor... Read More →
avatar for Maria Rossen

Maria Rossen

Kommerciel Redaktør, Benjamin Native Studio
Maria er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2010, og hun har siden starten af karrieren arbejdet i spændingsfeltet mellem journalistik og markedsføring. Inden hun startede i jobbet som kreativ hos Benjamin Native Studio, arbejdede hun som Digital Redaktør hos TV3 og... Read More →
avatar for Maria Topp

Maria Topp

Digital Campaign Manager, Benjamin Native Studio
Maria Topp er Digital Campaign Manager hos Benjamin Native Studio.Hendes team eksekverer alle Native Advertising-kampagner på tværs af Benjamin Media og Bonnier Publications.Her arbejder hun strategisk med kampagnestyring på digitale platforme som Facebook, Instagram og nyhedsbreve... Read More →


Sunday November 4, 2018 10:30 - 11:30 CET
O107 1. sal Odeon

10:30 CET

Mikrobetaling: Sådan får gratislæserne lov at betale
Ny platform vil sælge artikler stykvis til danskerne. Information lever af abonnementer, men er åben for ideen. Hør om alle fordele og ulemper ved mikrobetaling.

Hvor ofte banker du hovedet mod en digital betalingsmur og tænker, gid jeg dog bare lige kunne betale for denne ene artikel? I fremtiden bliver det måske muligt. Medierne har typisk været meget afvisende over for mikrosalg, men hvis brugerne kræver det, er i hvert fald Dagbladet Information lydhør.

Mikrosalg kan både skaffe ekstra indtægter og nye læsere. Men potentielt er det også en trussel mod abonnementsforretningen og skal medierne selv bidrage til et endnu mere fragmenteret medieforbrug?  
I denne session sætter vi fokus på fordele og ulemper ved mikrosalg.

Vært:  Jan Birkemose

NB: Denne session er arrangeret i samarbejde med Medietrends.

Vært
avatar for Jan Birkemose

Jan Birkemose

Journalist, redaktør & iværksætter, Medietrends.dk & FactOcean.com
Journalist og stifter af Medietrends.dk og FactOcean.com.Jan er journalist, redaktør, iværksætter og analytiker med stor erfaring i digital udvikling, digitalt indhold og dagsordensættende journalistik. Jan har været chefredaktør for Ugebrevet A4 og direktør i selskabet Avisen.dk... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Mohammad Honeini

Mohammad Honeini

Medstifter, Zorter.dk
Medstifter af Zorter.dk - en prototype til en app, der samler danske medier og artikler.Zorter er især rettet mod unge nyhedsbrugere og er en prototype til en app, der samler flest mulige danske medier og giver mulighed for at brugerne kan købe artikler stykvis.På studiet mødte... Read More →
avatar for Stine Carsten Kendal

Stine Carsten Kendal

Administrerende direktør, Information
Uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet og derefter kommunikation og ledelse. Har tidligere været haft lederstillinger hos Kontrabande og på Mandag Morgen.
avatar for Jakob Moll

Jakob Moll

CEO & medstifter, Zetland
Tidligere forlagsredaktør på Lindhardt og Ringhof. Zetlands virke bygge på en tæt relation med læserne/lytterne og derfor er Jakob Moll en arg modstander af ideen om at sælge journalistikken ”som vareenheder, der kan ligge på hylderne i en hvilken som helst indholdsbutik... Read More →
avatar for Morten Olesen

Morten Olesen

Medstifter, Zorter.dk
Medstifter af Zorter.dk - en prototype til en app, der samler danske medier og artikler.Studerer Master in Corporate Communication, BSS - Aarhus Universitet. På studiet mødte Morten og Mohammad Honeini hinanden og da de begge oplevede at de og deres venner ikke havde råd til at... Read More →
avatar for Esben Hørning Spangsege

Esben Hørning Spangsege

Head of digital business innovation, AFA JCDecaux
Uddannet Cand. comm. fra RUC.


Sunday November 4, 2018 10:30 - 11:30 CET
.O2 - Konservatoriesalen

10:30 CET

Moderne medier satser på fællesskabet
Det er gammeldags at tænke i abonnenter, kunder og annoncører, i dag handler det om fællesskaber og medlemmer. I denne session skal du møde to internetmedier, der har taget tankegangen til sig. 
 
Da det hollandske digitale medie, De Correspondent, lancerede deres medie indsamlede de svarende til over syv millioner kroner på otte dage. I dag har de flere end 60.000 betalende medlemmer, og er på vej til at indtage det amerikanske og engelsksprogede marked med mange millioner kroner i ryggen fra investorer. Hør redaktionschef Maaike Goslinga fortælle om tankerne bag og planerne for det digitale medie fra Amsterdam.

Discourse Media fra Vancouver, Canada, indsamlede i år svarende til næsten fire millioner kroner, da de annoncerede en plan for et landsdækkende medietiltag, der (med ti nedfældede principper) eksempelvis vægter konsekvenser over klik, praktiserer ’langsom journalistik’ og lytter uafbrudt. Hør Brielle Morgan, undersøgende journalist hos Discourse, fortælle om arbejdet for at sikre mediets medlemmer grundig journalistik og repræsentativitet i mediebilledet.

Didde Elnif, journalistisk lektor på Center for Journalistik, moderer den efterfølgende debat. Vi bruger debatværktøjet Slido, så medbring mobil eller andet udstyr med indbygget internet.

Vært
avatar for Didde Elnif

Didde Elnif

Journalistisk lektor & Ph.d.-studerende, Syddansk Universitet
Journalistisk lektor og Ph.d.-studerende på Center for journalistik på Syddansk Universitet. Forsker i mediernes brug af sociale medier og underviser i digital journalistik og radio.Er uddannet journalist fra DMJX, cand.public fra SDU og har en master i digital kultur fra King’s... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Maaike Goslinga

Maaike Goslinga

Editorial manager, De Correspondent
Editorial manager for the Dutch ad-free online journalism platform De Correspondent.   Having been at De Correspondent in various positions since its start-up phase, she has seen the platform grow to 60,000 paying members. Maaike also works as the Dutch project lead for the Membership... Read More →
avatar for Brielle Morgan

Brielle Morgan

Journalist, The Discourse
Works for The Discourse, a journalism company based in Vancouver, Canada, where she plays a leading role in crafting a sustainable model for community-driven journalism for those underserved by traditional media.   In recent years, Brielle has worked with youth, families, community... Read More →


Sunday November 4, 2018 10:30 - 11:30 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

10:30 CET

Tips og tricks til mobilvideo 
Få fem fede tricks til at få de gode klip med hjem på din mobil - og sæt dem sammen, så det holder på nettet. 

Billede og lyd fylder mere og mere som det foretrukne historiefortællende redskab for både nyhedsmedier og i kommunikationsafdelinger. For dig, der er ny på mobilkameraet, er her en unik chance for at catche up på dine videokompetencer i selskab med nogle af de bedste undervisere fra Mediernes Efteruddannelse. De viser dig hele processen fra optagelse over redigering til distribution. 

Der er kun 30 pladser i lokalet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig adgang og en plads til denne session.

Denne session afholdes også søndag (den 4. november) klokken 14:00.

NB: Arrangeret i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse. 

Oplægsholdere
avatar for Kåre Jensen

Kåre Jensen

Grafiker og underviser, Jensens Kurser
Adobe Certified Expert med et ben i Microsoft-lejren. Kaare er udlært grafiker med en produktionslederoverbygning fra DMJX og arbejder som underviser og konsulent. Kåre kommer oprindeligt fra tryksagsverdenen, men har gennem årene øget sin aktivitet indenfor web, video og app... Read More →


Sunday November 4, 2018 10:30 - 11:30 CET
O109 1. sal Odeon

12:00 CET

Fra journalist til forfatter
Hvordan er det at gå fra journalistik til bøger? Få en række gode råd fra kendte forfattere, der har taget turen fra journalistiske artikler til bøger.

Fra journalistiske artikler til krimier, portrætter, skønlitteratur og dokumentarbøger. Hør erfaringer fra og få mulighed for at stille spørgsmål til et panel af journalister og forfattere, der genremæssigt er bredt repræsenteret.  

Forlagschef på Politikens Forlag Kim Hundevadt er vært på sessionen – og blandt paneldeltagerne er tidligere journalist og nuværende krimiforfatter Jesper Stein, og Camilla Stockmann, en af journalisterne bag årets Cavlingvinder-bog ‘Bullshit – Fortællingen om en familie’.

Vært
avatar for Kim Hundevadt

Kim Hundevadt

Forlagsredaktør, Politikens Forlag
Journalist, forfatter og foredragsholder. Han arbejdede på  Jyllands-Posten fra 1995 til 2008. Er nu ansat i JP/Politikens Forlagshus.Kim Hundevadt har skrevet fem bøger. I september 2008 udkom hans bog I morgen angriber vi igen om Danmarks krig i Helmand, Afghanistan.

Oplægsholdere
avatar for Jesper Stein

Jesper Stein

Journalist & forfatter, Selvstændig
Uddannet journalist og har bl.a. haft politi- og retsstof og litteratur som stofområde på Jyllands-Posten. Han debuterede som forfatter i 2008 med ”Man jager et bæst og fanger et menneske”. Bogen blev efterfulgt i 2012 med ”Uro”, som er første kriminalroman i den populære... Read More →
avatar for Camilla Stockmann

Camilla Stockmann

Journalist og forfatter, Politkken
Kulturjournalist for Politiken, hvor hun blandt andet skriver om kunst, kulturhistorie, kulturpolitik og kulturelle fænomener.  Hun er forfatter til fire bøger og vandt Cavlingprisen 2017 for 'Bullshit - Fortællingen om en familie', som hun har skrevet med Janus Køster-Ras... Read More →


Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
K2

12:00 CET

FUJ's nominerede til årets Formidlingspris
De nominerede til FUJ’s Formidlingspris præsenterer arbejdet bag deres projekter. Prisen går til journalisten/ journalisterne, der har formidlet en undersøgende historie bedst.

Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) arbejder for at fremme den undersøgende journalistik i danske medier. FUJ dækker både den skrevne presse, radio og TV.

De nominerede er:
Vært: Sofie Synnøven Herschend fra FUJ’s bestyrelse og journalist i TV 2’s gravegruppe.

Vært
avatar for Sofie Synnøve Herschend

Sofie Synnøve Herschend

Investigative journalist, TV 2
Journalist i TV 2’s gravegruppe. Arbejder især med større, digitale fortællinger.  Medlem af FUJ’s bestyrelse.

Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
K3 Kælderen

12:00 CET

FUJ's nominerede til årets Graverpris
De nominerede til FUJ’s Graverpris (hovedprisen) præsenterer arbejdet bag deres projekter. Graverprisen går til journalisten/journalisterne bag årets vigtigste, undersøgende historie.

Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) arbejder for at fremme den undersøgende journalistik i danske medier. FUJ dækker både den skrevne presse, radio og TV.

De nominerede er:
Vært: John Hansen fra FUJ’s bestyrelse og graverchef ved Politiken.

Vært
avatar for John Hansen

John Hansen

Graverchef, Politiken
Formand for FUJ.

Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
K4 Kælderen

12:00 CET

Ben C. Solomon: Pulitzervindende VR-korrespondent
Hvor den klassiske pressefotograf søger og skyder sine motiver, skal VR-fotografen stille sit stativ op som en fælde, gemme sig og håbe på at han har forudset handlingen rigtigt. En af verdens førende VR-reportere deler sine erfaringer og eksempler på hans prisvindende arbejde.

NB: Denne session er på engelsk


Oplægsholdere
avatar for Ben C. Solomon

Ben C. Solomon

Video-journalist, The New York Times
American videojournalist and filmmaker who reports for The New York Times. Today based in Bangkok focusing on Southeast Asia.In 2015, he won a Pulitzer Prize as part of a team of Times reporters working in Sierra Leone, Liberia, and Guinea during the Ebola... Read More →


Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

12:00 CET

Få den kreative tænkers hemmeligheder   
Dorte Nielsen afliver myten om, at kreativt talent er forbeholdt de få, når hun deler gode råd til, hvordan du kan forøge din kreativitet og få nye, kreative idéer.  

Alle kan være kreative. Dét vil Dorte Nielsen demonstrere, når hun på Fagfestival giver viden, teknikker og vejledning i, hvordan du forbedrer dine kreative arbejdsprocesser. 

Oplægget tager udgangspunkt i den seneste hjerneforskning og giver dig et indblik i, hvordan kreative mennesker tænker. Oplev en spændende kombination af historier, anekdoter, videnskab og sjove, praktiske øvelser.    

Denne session tager udgangspunkt i bogen ”Den Kreative Tænkers Hemmelighed”, og er for alle, der gerne vil lære at være mere kreative. 

Oplægsholdere
avatar for Dorte Nielsen

Dorte Nielsen

Denmark, Creative Thinker
Underviser og forsker i kreativitet, har udgivet ni bøger om kreativ tænkning - bl.a.  ’Den Kreatives Tænkers Hemmelighed’. Dorte er uddannet fra Den Grafiske Højskole, The School of Communication Arts i London, og The International Center for Studies in Creativity, NewYork... Read More →


Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
.O3 - Sidescenen

12:00 CET

Fang flere historier på sociale medier 
Slut med tilfældige nyheder fra de sociale medier. Kom og se, hvordan du spænder et nyhedsfiskegarn ud under, over og på begge sider af dit stofområde. 

Kom med til denne session og bliv introduceret til CrowdTangle - et kraftfuldt, gratis multitool, du kan bruge til at finde solohistorier, baggrundshistorier, unikt billedmateriale, tendenser og data til analyser. Med CrowdTangle kan du hente informationer fra alle de år Facebook, Instagram, Twitter og Reddit har eksisteret.  

Der er kun 30 pladser i lokalet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig adgang og en plads til denne session.

NB: Arrangeret i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse .


Oplægsholdere
avatar for Jan Birkemose

Jan Birkemose

Journalist, redaktør & iværksætter, Medietrends.dk & FactOcean.com
Journalist og stifter af Medietrends.dk og FactOcean.com.Jan er journalist, redaktør, iværksætter og analytiker med stor erfaring i digital udvikling, digitalt indhold og dagsordensættende journalistik. Jan har været chefredaktør for Ugebrevet A4 og direktør i selskabet Avisen.dk... Read More →


Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
O109 1. sal Odeon

12:00 CET

Hvem er Årets Kilde? 
Uden kilder, ingen journalistik. Hvad får kilder til at bruge tid på medierne? Og hvem har været årets bedste? Kom med til en hyldest af journalistikkens vigtigste ressource: Kilderne 

Hver kilde bliver interviewet om deres historier, erfaringer og hvilke eventuelle konsekvenser det havde at stille op i medierne. Og til sidst voterer en jury direkte på scenen om, hvem de mener skal vinde titlen som ’Årets Kilde’.

Til Årets Kilde kan du høre tre kilder fortælle, hvilke tanker de har gjort sig, inden de valgte at tale med en journalist. 

Peter Viggo Jakobsen er en medievant ekspertkilde, der udlægger krig og forsvar, så menig mand kan forstå det. Peter fortæller om, hvad der får ham til at være så tilgængelig for pressen, og hvad der er godt og skidt at gøre, når man som journalist gerne vil have en kommentar.

Peter Viggo Jakobsen, lektor og ph.d. ved Forsvarsakademiet samt nomineret til Årets Kilde 2018 med begrundelsen: "Peter Viggo Jakobsen er en usædvanlig skarp, velorienteret, velvillig kilde, som altid er tilgængelig og klar med originale kommentarer og vinkler inden for sit speciale, som er international politik, forsvarspolitik og sikkerhedspolitik".

Camilla og Janni Kock er søskende, og de mistede deres mor for 2 år siden. I dokumentaren "Organer for livet" fortalte de modigt om, hvorfor de ikke donerede moderens organer. Vi skal høre deres tanker om at fortælle om et meget personligt emne på landsdækkende tv og om de reaktioner, udsendelserne affødte.

Camilla og Janni Kock, medvirkende i dokumentaren "Organer for livet" og nomineret til Årets Kilde 2018 med begrundelsen: "I en polariseret tid, er det afgørende at nogle tør at stille sig frem med de farlige synspunkter - ellers stagnerer al debat og fremskridt. Den slags mod er afgørende for vores arbejde - og donorregistret eksploderede i dagene omkring udsendelserne."

Merete Pryds Helle er en prisbelønnet forfatter, der er god til at formidle sit arbejde og sine tanker om samfundet. Hun fortæller om, hvorfor hun siger ja og nej til medier, og hvordan hun vælger at dele personlige tanker uden at dele ud af hele sit privatliv.

Merete Pryds Helle, forfatter og nomineret til Årets Kilde 2018 med begrundelsen: "Merete Pryds Helle er (...) en fremragende formidler af det stof, hendes bøger er gjort af. Hun deler gerne ud af både hårde og gribende livserfaringer, holdninger til sin omverden, og indblik i den kunstneriske skriveproces."

Camilla Stampe interviewer de tre nominerede, og så vil en jury bestående af Nadia Nikolajeva, digital chef på TV MIDTVEST og Filip Wallberg, journalistisk lektor på SDU, reflektere over fortællingerne direkte på scenen og bestemme for åben mikrofon, hvem der er Årets Kilde 2018.

Årets kilde er arrangeret af specialforeningen Journalisterne i DJ for at sætte fokus på pressens arbejde set med kildernes øjne.

Vært: Camilla Stampe

Vært
avatar for Camilla Stampe

Camilla Stampe

Journalist og Tv-vært, DR
Journalist og vært på DR2’s Detektor.  Tidligere tilrettelægger og redaktør på DR, debatredaktør på Politiken og journalist på Information. Medforfatter til bogen ’Piratjagt’ om Somalias pirater. 

Oplægsholdere
avatar for Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Nomineret til årets kilde, Forfatter
Merete Pryds Helle, forfatter og nomineret til Årets Kilde 2018 med begrundelsen: "Merete Pryds Helle er (...) en fremragende formidler af det stof, hendes bøger er gjort af. Hun deler gerne ud af både hårde og gribende livserfaringer, holdninger til sin omverden, og indblik i... Read More →
avatar for Peter Viggo Jakobsen

Peter Viggo Jakobsen

Nomineret til årets kilde, Forsvarsakademiet
Peter Viggo Jakobsen, lektor og ph.d. ved Forsvarsakademiet samt nomineret til Årets Kilde 2018 med begrundelsen: "Peter Viggo Jakobsen er en usædvanlig skarp, velorienteret, velvillig kilde, som altid er tilgængelig og klar med originale kommentarer og vinkler inden for sit speciale... Read More →
avatar for Camilla Kock

Camilla Kock

Nomineret til årets kilde, Organer for livet
Camilla og Janni Kock, medvirkende i dokumentaren "Organer for livet" og nomineret til Årets Kilde 2018 med begrundelsen: "I en polariseret tid, er det afgørende at nogle tør at stille sig frem med de farlige synspunkter - ellers stagnerer al debat og fremskridt. Den slags mod... Read More →
avatar for Janni Kock

Janni Kock

Nomineret til årets kilde, Organer for livet
Camilla og Janni Kock, medvirkende i dokumentaren "Organer for livet" og nomineret til Årets Kilde 2018 med begrundelsen: "I en polariseret tid, er det afgørende at nogle tør at stille sig frem med de farlige synspunkter - ellers stagnerer al debat og fremskridt. Den slags mod... Read More →
avatar for Nadia Nikolajeva

Nadia Nikolajeva

Digital chef, TV MIDTVEST
Digital chef ved TV MIDTVEST, hvor hun står for digital udvikling og eksperimenter som eksempelvis Facebook-pause i to uger og chatrobot-fortalt journalistik.  Hun startede ’Ansvar for feedet’ i erkendelse af, at der ingen fælles viden var om moderation og online debat. Siden... Read More →
avatar for Filip Wallberg

Filip Wallberg

Journalistisk lektor, Syddansk Universitet
Journalistisk lektor ved Syddansk Universitet, hvor han underviser og forsker i digitale og sociale medier. Han er ud over journalist også selv webudvikler, og Filip står blandt andet bag tjenesten "De virale nyheder", der siden april 2011 har kortlagt de nyheder, som brugerne interagerer... Read More →


Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
.O2 - Konservatoriesalen

12:00 CET

Tag hul på dit 3. arbejdsliv
Selvom den officielle pensionsalder overskrides, ønsker mange af os at blive ved med at arbejde. Få inspiration til, hvordan du fører dit arbejdsliv ind i en ny æra.

Selvom om du nærmer dig pensionsalderen, kan der stadig være brug for din erfaring og dine kompetencer på arbejdsmarkedet.  

På denne session får du eksempler fra en håndfuld personer, der på meget forskellig vis har taget hul på deres 3. arbejdsliv. Få inspiration til, hvilke muligheder du har efter pensionsalderen, hvis du føler, du har mere at byde på.  

Vært Abelone Glahn er 63 og selv på vej ind i det 3. arbejdsliv. Hun giver sit bud på nogle af de dilemmaer, der venter dig, som vil arbejde længere end pensionsalderen - især dig, der er freelancer. 


Vært
avatar for Abelone Glahn

Abelone Glahn

Kommunikationsrådgiver, Selvstændig
Selvstændig på 20. år og arbejder som kommunikationskonsulent og forfatter. Hun er født 1955 og blandt andet forfatter til bogen ”50+ og nystartet – engang imellem bliver man nødt til at fyre sin arbejdsgiver”.Abelone blogger nu fast for Bolius om downsizing af bolig som... Read More →

Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
O108 1. sal Odeon

12:00 CET

Tegneren afslører sine kneb
Mød den prisvindende Politikentegner til en snak om satiretegninger og medievirkeligheden set med en bladtegners perspektiv.

Philip Ytournel modtog i år prisen ’Årets Bladtegning’ for en tegneseriestribe, hvor Lars Løkke Rasmussen, Søren Pape Poulsen og Anders Samuelsen sidder til bords og er godt mætte af at spise kameler. LA-lederen siger, at han godt kan klemme endnu et stykke ned. Tegningen er en klar kommentar til VLAK-regeringens brudte valgløfter og politiske tilståelsessager. Philip Ytournel mener alligevel, at han ingen politisk dagsorden har med sine tegninger.

I denne session fortæller Philip Ytournel, vært Mads Zacho Teglskov  og os andre, hvordan han får sine ideer til nye satiretegninger og andre projekter.

Vært: Mads Zacho Teglskov.

Vært
avatar for Mads Zacho Teglskov

Mads Zacho Teglskov

Opinionsredaktør, Politiken
Uddannet journalist.Mads er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2008 med praktik på TV 2 Østjylland. Han har siden 2008 været ansat på Dagbladet Politiken; først som videojournalist, siden som graverjournalist, debatredaktør og bagsideredaktør. I dag er han avisens... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Philip Ytournel

Philip Ytournel

Tegner, Politiken
Philip Ytournel er tegner på Politiken og modtog i år prisen for ’Årets Bladtegning’. I 2014 vandt han ligeledes Ping-Prisen som årets journalistiske tegner.Tidligere var han nyhedsgrafiker ved samme avis samt grafisk designer ved en række københavnske bureauer. Philip er... Read More →


Sunday November 4, 2018 12:00 - 13:00 CET
O107 1. sal Odeon

14:00 CET

Fem digitale kneb til dit arbejdsliv
Gør din arbejdsdag lettere og din formidling bedre med fem digitale kneb serveret af journalistisk lektor ved Syddansk Universitet Filip Wallberg.

Nørden er nødvendig. Nørden der viser, hvordan man indstiller telefonen, så den ikke forstyrrer om natten. Nørden der viser, hvordan redder slettede filer. For bare at nævne et par eksempler fra hverdagen.

Filip Wallberg er din nørd, når det gælder digital formidling og optimering. Så kom og bliv klædt på til hverdagen. Indholdet på denne session er intensivt og fyldt med anvendelige tips til alle, der arbejder med digital formidling.  

Denne session afholdes også mandag (den 5. november) klokken 13:30. 

Oplægsholdere
avatar for Filip Wallberg

Filip Wallberg

Journalistisk lektor, Syddansk Universitet
Journalistisk lektor ved Syddansk Universitet, hvor han underviser og forsker i digitale og sociale medier. Han er ud over journalist også selv webudvikler, og Filip står blandt andet bag tjenesten "De virale nyheder", der siden april 2011 har kortlagt de nyheder, som brugerne interagerer... Read More →


Sunday November 4, 2018 14:00 - 15:00 CET
K4 Kælderen

14:00 CET

Hvor bevæger bladtegningen sig hen?
Mød bladtegnerne Khalid Albaih og Christoffer Zieler i samtale med Lars Refn om, hvilke kræfter bladtegningen kan sætte i bevægelse – og hvor den selv er på vej hen. 

Skal bladtegningen være simpel og enkel i et internationalt forståeligt sprog og med metaforer, som alle kan forstå? Eller må bladtegningen godt være kompliceret og spille på en specifik læserskarers viden og billedunivers? Det er nogle af de spørgsmål formand for Bladtegnerne i DJ, Lars Refn, vil diskutere i debatten med de to bladtegnere, Khalid Albaih og Christoffer Zieler.  

Khalid Albaih er en sudansk bladtegner, der bor i København, som en del af fribyordningen, hvor man som kunstner får midlertidig opholds- og arbejdstilladelse. Under kunstnernavnet  @khalidalbaih udgiver han politiske karikaturtegninger, der adresserer Sudans politik, og udviklingen i den arabiske og vestlige verden.

Christoffer Zieler er årets bladtegner i Danmark. Han er belønnet med både Pentel-prisen, der er Danske Bladtegneres egen pris, og Ping-prisen, som årets journalistiske tegner. Christoffer Zieler er eksponent for en ny og mere intellektuel trend i faget. Han ser verden i et magisk intellektuelt lys og tillader sig at stille store krav til læserne.

Oplægsholdere
avatar for Khalid Albaih

Khalid Albaih

Tegner, Selvstændig
Sudaner og samfundskritisk karikaturtegner, bor pt. i København som en del af den såkaldte fribyordning. En ordning, der hvor man som kunstner kan få en midlertidig opholds- og arbejdstilladelse i udvalgte lande.Khalid Albaih har det meste af sit voksne liv måtte se sig over skulderen... Read More →
avatar for Lars Refn

Lars Refn

Tegner, Selvstændig
Lars Refn er tegner og siden 2013 formand for Danske Bladtegnerne. Var i 2015 med til at starte satiremagasinet SPOT.Han er tresproget – fransk, dansk og engelsk og har drevet selvstændig virksomhed siden begyndelsen af 80’erne. Lars arbejder med satire, og bladtegning i række... Read More →
avatar for Christoffer Zieler

Christoffer Zieler

Bladtegner & journalist, Universitetsavisen & Information
Bladtegner og journalist. Han modtog i 2018 både prisen som Årets Bladtegner og Ping-prisen som årets journalistiske tegner.Christoffer er journalist på Universitetsavisen, hvor han også leverer tegninger. Derudover tegner og skriver han til Dagbladet Informations weekendtillæg... Read More →


Sunday November 4, 2018 14:00 - 15:00 CET
K2

14:00 CET

Lad robotterne klare de kedelige opgaver
Robotterne stormer frem på flere danske medier. Mød nogle af frontløberne og deltag i debatten om hvad det betyder for journalistikken og dit arbejdsliv.  

På Dagbladet Børsen kommer robotterne snart til at skrive regnskabsartikler og udkast til artikler, som journalisterne kan arbejde videre med. Altinget har sat robotterne til at støvsuge Folketingets arkiver og om ikke længe begynder de at sprøjte artikler ud om stort og småt fra Christiansborg.
Lasso.dk er gået all in og har slet ikke journalister ansat – men de producerer omkring 1.500 artikler i døgnet.

I denne session gør vi status over robotternes indtog i dansk journalistik og diskuterer fordelene og ulemperne.

Vært: Jan Birkemose, stifter af Medietrends.

NB: Arrangeret i samarbejde med Medietrends. 

Vært
avatar for Jan Birkemose

Jan Birkemose

Journalist, redaktør & iværksætter, Medietrends.dk & FactOcean.com
Journalist og stifter af Medietrends.dk og FactOcean.com.Jan er journalist, redaktør, iværksætter og analytiker med stor erfaring i digital udvikling, digitalt indhold og dagsordensættende journalistik. Jan har været chefredaktør for Ugebrevet A4 og direktør i selskabet Avisen.dk... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Jakob Benediktson

Jakob Benediktson

Stifter & CEO, Lassox.com & Lasso.dk
Jakob  er tidligere produktchef i Microsoft og stifter af Alfapeople, der i dag har flere end 500 medarbejdere globalt. Lasso blev grundlagt i 2014 og har siden arbejdet med at forædle de mange data, der findes i danske erhvervsregistre. Lasso stiller sine tjenester til rådighed... Read More →
avatar for Kasper Haugaard

Kasper Haugaard

Redaktionschef, Dagbladet Børsen
Redaktionschef på Dagbladet Børsen med ansvar for udviklingsteamet Børsen X. Kasper står i spidsen for Børsens udviklingsprojekt, der skal automatisere nyhedshistorier om regnskaber og træne robotter til at blive dygtigere til at skrive. Børsen X udvikler desuden personlige... Read More →
avatar for Jakob Nielsen

Jakob Nielsen

Chefredaktør, Altinget.dk & mm.dk
Jakob Nielsen har arbejdet som journalist siden 1998 og i mange år været ansat på Politiken. Både som korrespondent i Bruxelles og USA, som indlandsredaktør og som indlandsredaktør. I 2015 blev han redaktionschef for Politikens netavis og i 2017 blev han ansvarshavende chefredaktør... Read More →
avatar for Tea Sylvest

Tea Sylvest

COO, Lassox.com & Lasso.dk
COO for Lassox.com og Lasso.dk. Lasso blev grundlagt i 2014 og har siden arbejdet med at forædle de mange data, der findes i danske erhvervsregistre. Lasso stiller sine tjenester til rådighed for erhvervslivet og har desuden udviklet Lasso News, der dagligt udgiver cirka 1.500 artikler... Read More →


Sunday November 4, 2018 14:00 - 15:00 CET
K3 Kælderen

14:00 CET

Forstå dine brugere
Journalister, kommunikatører og redaktører bør alle kende kunderne og modtagerne. Her får du en konkret metode, du kan tage med hjem.
 
Uanset om du er journalist, kommunikatør eller skal finde det indhold, der kan koste penge, så er det vigtigt, at du kender brugerne og den virkelighed, dit indhold bliver brugt i.
Kunder kan ikke altid beskrive den løsning, de har brug for. Men de kan beskrive problemet bedre, end vi nogensinde kan gætte os til. Hvad hvis vi kunne se tingene i et nyt lys, så vi får øje på mulighederne — både nu og i fremtiden?

Mød op og få at vide, hvorfor det er vigtigt og bliv klogere på en konkret metode kaldet Jobs To Be Done.  I sessionen tager vi dig fra teorien bag til de praktiske eksempler. Til sidst vil der være mulighed for spørgsmål.

Oplægsholdere
avatar for Lars K. Jensen

Lars K. Jensen

Digital udvikler & leder, Infomedia
Digital udvikler og leder af produktudvikling hos Infomedia.Han er uddannet journalist fra DMJX i 2007. Siden har han arbejdet ti år med digital udvikling på Ekstra Bladet, hvor han blandt andet var leder af det redaktionelle udviklingsteam, hvor journalister og udviklere/programmører... Read More →
avatar for Casper Klenz-Kitenge

Casper Klenz-Kitenge

Direktør & medejer, Pilot ApS, ☛ cabgfx.com / @cabgfx
Direktør og medejer af Pilot, og arbejder som konsulent, med rådgivning, sparring og levering i design- og innovationsprocesser.Casper har 12 års erfaring i new media, tech startups og e-commerce, og blandt kundelisten findes Altinget, Nordisk Film, Børsen Associated, Autobutler.dk... Read More →Sunday November 4, 2018 14:00 - 15:00 CET
.O3 - Sidescenen

14:00 CET

Ild i onlinedebatten: Tør du tage styringen?
Hør om de største dilemmaer og effektive greb til at tøjle vilde kommentarfelter - og vær med i det interaktive debatoplæg, når vi tester hvilke kommentarer, du vil slette og hvilke du vil lade stå.

I Facebook-gruppen ’Ansvar for feedet’ deler journalister og redaktører dilemmaer, metoder og erfaringer, der udfordrer når der skal holdes styr på debatten online.

Bliv klædt på til at tackle kommentarfelterne med tricks fra medier, der har knoklet for at afprøve metoderne. Herefter bliver det mere interaktivt, hvor du sammen med panelet skal stemme om hvilke kommentarer, der skal slettes, og hvilke vi skal lade stå.  

Denne session er åben for alle, og især relevant for dig, der arbejder med moderering på sociale medier. Forbered dig på en lærerig time, hvor det handler om alt fra højtflyvende medieetik til lavpraktisk håndtering af emoji-had. '

Vært: Nadia Nikolajeva, digital chef TV MIDTVEST.


Vært
avatar for Nadia Nikolajeva

Nadia Nikolajeva

Digital chef, TV MIDTVEST
Digital chef ved TV MIDTVEST, hvor hun står for digital udvikling og eksperimenter som eksempelvis Facebook-pause i to uger og chatrobot-fortalt journalistik.  Hun startede ’Ansvar for feedet’ i erkendelse af, at der ingen fælles viden var om moderation og online debat. Siden... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Néte Gerlach

Néte Gerlach

Redaktør for sociale medier, DR Nyheder
Néte er uddannet cand.mag. i medievidenskab og har siden 2015 haft ansvar for kommentarsporene hos TV 2 Nyhederne og nu hos DR som redaktør for sociale medier, DR Nyheder Digital. Néte har siddet med fingrene helt nede i kommentarfelterne og udarbejdet workflows, der kan kontrollere... Read More →
avatar for Poul Madsen

Poul Madsen

Chefredaktør, Ekstra Bladet
 EB.dk har et af landets livligste og mest kontroversielle kommentarfelter på sektionen Nationen, som han løbende har forsvaret og udviklet.  Siden er også modstykket Opinionen kommet til, hvor debatten tager udgangspunkt i holdninger fra kvalificerede meningsdannere.
avatar for Lumi Zuleta

Lumi Zuleta

Specialkonsulent, Institut for Menneskerettigheder
Specialkonsulent på området for ligebehandling ved Institut for Menneskerettigheder. Hun har været med til at sætte fokus på konsekvenserne af en hård tone på sociale medier. Hun står bag rapporten ’Hadefulde ytringer i den offentlige debat’ og har i sit arbejde fokus... Read More →


Sunday November 4, 2018 14:00 - 15:00 CET
.O2 - Konservatoriesalen

14:00 CET

Sådan undergravede Google, Facebook og Amazon demokratiet
Filmproducent og kommunikationsprofessor Jonathan Taplin fortæller, hvordan den oprindelig decentraliserede ide med internettet er blevet skudt ned af folkene bag søgemaskinen Google, online salgsplatformen Amazon og det sociale medie Facebook.

Sig mig, er I alle sammen ramt af Stockholmsyndromet? Spørger forfatter, filmproducent og forsker Jonathan Taplin.

Han dokumenterer, hvordan folkene bag søgemaskinen Google, online salgsplatformen Amazon og det sociale medie Facebook ikke bare negligerer kunstnere og journalisters ophavsret, men truer demokratiet med deres status som moderne oligarker. Han mener, vi bliver forført af muligheder og overser trusler – hør hans fascinerende historie og bud på mulige løsninger for at generobre det frie internet.

Vært: Karten Gahrn.

NB: Denne session er på engelsk


Vært
avatar for Karen Gahrn

Karen Gahrn

Redaktør, OTW Denmark
Redaktør hos OTW, hvor hun arbejder med udvikling og produktion af medier, fx magasinet Share som udkommer på fem sprog i fire nordiske lande. Karen er uddannet journalist og har en fortid dels som tv-producent og -vært hos bl.a. DR og dels som redaktør på en stribe større magasiner... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Jonathan Taplin

Jonathan Taplin

Writer, filmproducer & scholar, University of Southern California
American writer, filmproducer and scholar.Jonathan Taplin graduated from Princeton University in 1969 and went on the road as tourmanager for Bob Dylan and the Band. His background is in the music- and film industry. He believes in rockn’roll, the power of films and the art of writing... Read More →


Sunday November 4, 2018 14:00 - 15:00 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

14:00 CET

Tips og tricks til mobilvideo 
Få fem fede tricks til at få de gode klip med hjem på din mobil - og sæt dem sammen, så det holder på nettet. 

Billede og lyd fylder mere og mere som det foretrukne historiefortællende redskab for både nyhedsmedier og i kommunikationsafdelinger. For dig, der er ny på mobilkameraet, er her en unik chance for at catche up på dine videokompetencer i selskab med nogle af de bedste undervisere fra Mediernes Efteruddannelse. De viser dig hele processen fra optagelse over redigering til distribution. 

Der er kun 30 pladser i lokalet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig adgang og en plads til denne session.

Denne session afholdes også søndag (den 4. november) klokken 10:30.

NB: Arrangeret i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse.

Oplægsholdere
avatar for Kåre Jensen

Kåre Jensen

Grafiker og underviser, Jensens Kurser
Adobe Certified Expert med et ben i Microsoft-lejren. Kaare er udlært grafiker med en produktionslederoverbygning fra DMJX og arbejder som underviser og konsulent. Kåre kommer oprindeligt fra tryksagsverdenen, men har gennem årene øget sin aktivitet indenfor web, video og app... Read More →


Sunday November 4, 2018 14:00 - 15:00 CET
O109 1. sal Odeon

14:00 CET

Workshop: Kreativ på kommando
Nogle gange popper idéer op med det samme, andre gange kan man stirre på et problem i timevis uden resultat. Eksperimentér med teori og teknikker, der kan hjælpe idéudviklingen i det daglige, når den ikke flyder af sig selv. 

Workshoppen henvender sig til dig, det vil optimere sit professionelle arbejde med kreativitet. Kreativitet kan bruges både til at generere og udvikle idéer, men også til at løse konkrete problemer.  

Emil Sunesen, som har arbejdet professionelt med kreativitet, giver dig mulighed for at eksperimentere med anerkendte teknikker, som stimulerer hjernen til at finde kreative og nyttige idéer. Teknikkerne er enkle og lette at tilpasse til travle hverdage, hvor der ikke er tid til lange sessioner med karton i alle farver.  

Workshoppen giver mulighed for kort at prøve teknikkerne, og giver samtidig indsigt i psykologisk og sociologisk forskning i kreativitet.  

Oplægsholdere
avatar for Emil Sunesen

Emil Sunesen

IT-Universitetet, Studerende
Har arbejdet professionelt med kreativitet, siden han begyndte i DR Nyheder. Efterfølgende i sit job som undersøgende journalist i DR Fakta har kreativiteten også været styrende - ifm. blandt andet  Detektor (DR2), Spild af Dine Penge (DR1) og Kontant (DR1).I 2017 skrev han en... Read More →


Sunday November 4, 2018 14:00 - 15:00 CET
O107 1. sal Odeon

15:30 CET

Er lyd mediernes fremtid?
Bør medierne have en strategi for lyd, der rækker udover de efterhånden klassiske podcasts? Få indsigt i den digitale udvikling, og hør Zetland fortæller om deres erfaringer med oplæste artikler. 

Den teknologiske udvikling peger på, at brugerne i fremtiden vil tilgå medieindhold med ørerne i stedet for øjnene. Det sker bl.a. gennem stemmestyret interface eller de såkaldte digitale assistenter.

Lars K. Jensen, en af branchens digitale frontløbere, giver sit perspektiv på, hvordan dét at udkomme på lyd kan give særlig værdi for brugerne.  

For lidt over et år siden indførte Zetland, at deres abonnenter kunne lytte til alle artikler oplæst af journalisten bag. Det blev hurtigt populært, og efter få måneder blev en stor del af artiklerne lyttet til. Chef for lyd på Zetland, Hakon Mosbeck, gør status på mediets erfaringer og planer med lyd for fremtiden. 

Oplægsholdere
avatar for Lars K. Jensen

Lars K. Jensen

Digital udvikler & leder, Infomedia
Digital udvikler og leder af produktudvikling hos Infomedia.Han er uddannet journalist fra DMJX i 2007. Siden har han arbejdet ti år med digital udvikling på Ekstra Bladet, hvor han blandt andet var leder af det redaktionelle udviklingsteam, hvor journalister og udviklere/programmører... Read More →
avatar for Hakon Mosbech

Hakon Mosbech

Medstifter & redaktør, Zetland
Medstifter og redaktør på Zetland, hvor han bl.a. er chef for lyd.  Tidligere var han vært på P1-programmet 'Mennesker og medier' og har arbejdet for en række skrevne medier, fx Politiken og Euroman.  Han har været med til at vinde flere journalistiske priser og er kandidat... Read More →


Sunday November 4, 2018 15:30 - 16:00 CET
.O3 - Sidescenen

15:30 CET

Mads Nissen: Portræt af et land i oprør
Hør den tredobbelte vinder af prisen Årets Pressefotograf, fortælle om sin nyeste bog, der går tæt på den colombianske borgerkrig.

Mads Nissen er en af Danmarks mest markante og prisvindende dokumentarfotografer, og er aktuel med bogen ’We are Indestructible’. Bogen tager os med til frontlinjen af den historiske colombianske fredsproces fra hemmelige FARC-guerillalejre til slummen og præsidentpaladset. Fra landets dybe voldskultur til den blomstrende kokainøkonomi.

Mads Nissen udfordrer de gængse fortælleformer, og blander i bogen egne fotografier og tekster med originale dødstrusselsbreve og botaniske akvareller i et forsøg på at gøre den hårde og komplekse konflikt personlig og sanselig.  

Hvad er det visuelle fortællinger kan – og ikke kan? Hvordan får Mads Nissen adgang til lejemordere, præsidenten og kokainlaboratoriums? Og hvorfor var det, at vinderen af Nobels Fredspris gav ham en skideballe?


Oplægsholdere
avatar for Mads Nissen

Mads Nissen

Pressefotograf, Politiken
En af Danmarks mest markante og prisvindende dokumentarfotografer. Fastansat på Politiken, men internationalt publiceres hans arbejde i blandt andet Time Magazine, The Guardian og Der Spiegel.Mads Nissens arbejde er blevet hædret med over 60 priser internationalt og i Danmark. Ved... Read More →


Sunday November 4, 2018 15:30 - 16:00 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

15:30 CET

Slip dit liv fri som digital nomade 
Mille Sjøgren forlod Danmark i 2012, men har passet sin freelanceforretning sideløbende med sine rejser. Hvordan forlader man et fast, trygt job til fordel for et digitalt nomadeliv? Få de bedste råd til, at skabe et arbejdsliv uden fast arbejdsplads. 

De digitale nomader smider sikkerheden over bord, tilrettelægger deres arbejdsliv, så de blot skal bruge en computer for at tjene penge, og så rejser de ellers ud i verden på eventyr.  

Mille Bruun Sjøgren gik fra fast job til at være freelancer. Hør hendes personlige historie om, hvordan hun skabte sit eget job efter en fyring og hvilken frihed det giver at være digital nomade - både professionelt og privat.  

Denne session handler om en særlig livsstil, hvor du har muligheden for at tage dit arbejde og din familie med ud på eventyr i verden, samtidig med at du arbejder, tjener penge og plejer din karriere.  

Oplægsholdere
avatar for Mille Bruun Sjøgren

Mille Bruun Sjøgren

Digital nomade Voiceover-artist, Millespeak
Digital nomade Voiceover-artist i Millespeak, freelancejournalist, podcaster af ‘Den digitale Nomade’ og foredragsholder. Hun har været selvstændig/freelancer siden 2008, hvor hun forinden var vært på The Voice.  Mille har boet fem år i Spanien, hvorfra hun blandt andet... Read More →


Sunday November 4, 2018 15:30 - 16:00 CET
.O2 - Konservatoriesalen

15:30 CET

Vejledning om efteruddannelse
Kom og mød uddannelsesvejlederne fra Mediernes Efteruddannelse og Pressen Uddannelsesfond og få svar på dine spørgsmål om alt fra kursusindhold, ledige pladser, PU-støtte og meget mere. 
 
Møde journalist og uddannelsesvejleder Else Bjørn og samt journalist, kommunikatør og daglig leder Michael Aage Jensen – begge fraPressens Uddannelsesfond og Mediernes Efteruddannelse. 

Denne session afholdes også mandag (den 5. november) klokken 9:00 og igen klokken 15:00.

Oplægsholdere
avatar for Else Bjørn

Else Bjørn

Uddannelsesvejleder, Pressens Uddannelsesfond
Uddannet journalist. Else vejleder om ansøgninger, behandler ansøgninger og modtager og godkender indsendte rapporter og regnskab efter endt efteruddannelse.Else har tidligere  blandt andet været redaktør for I byen på Politiken og journalist på Berlingske Tidende og AOK.d... Read More →
avatar for Michael Aage Jensen

Michael Aage Jensen

Daglig leder, Mediernes Efteruddannelse
Daglig leder af Pressens Uddannelsefond/Mediernes Efteruddannelse. Journalist, underviser, og kommunikatør.


Sunday November 4, 2018 15:30 - 16:00 CET
O109 1. sal Odeon

16:30 CET

Mr. Bingo
Få et indblik i den geniale og gale hjerne, som tilhører illustratoren, provokatøren og komikeren Mr. Bingo. Forvent at blive inspireret, underholdt og måske fornærmet.

”You will never amount to anything”. Et nedladende udsagn på et hånd-tegnet postkort sendt til en fremmed person. Her starter fortællingen om Mr. Bingo.  

Energien er høj, når Mr. Bingo træder frem på scenen og giver et indblik i sin abstrakte tankegang. Han fortæller bl.a. om sit ’Hate Mail’ projekt, der startede som en fuldemandside, men blev en kæmpe succes. Mr. Bingos postkort blev udsolgt efter få minutter tolv gange i træk.

Tag din kollega eller ven med under armen og kom til et visuelt, inspirerende og underholdende oplæg med Mr. Bingo. En god overgang fra dagens faglige indspark til aftenens festligheder.

NB: Denne session er på engelsk.

Oplægsholdere
avatar for Mr. Bingo

Mr. Bingo

Illustrator, artist & speaker, Selvstændig
Mr Bingo has become well known for his Hate Mail project which he began in 2011. The project, which involves sending offensive postcards to strangers, started as a drunk idea.He studied a foundation course at the Kent Institute of Art & Design in Maidstone and went on to study graphic... Read More →


Sunday November 4, 2018 16:30 - 17:30 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

16:30 CET

Sådan blev fusk med Beyoncés lyttertal afsløret
I foråret kom det frem, at musiktjenesten Tidal fabrikerede 320 millioner falske afspilninger. Hør de to norske journalister bag afsløringen fortælle, hvordan de gik til historien.

En harddisk med fortrolige data fra en anonym kilde satte Dagens Næringsliv i stand til at afsløre falske afspilninger hos Tidal. De manipulerede afspilningstal var af Beyoncé- og Kanye West-sange – begge kunstner med tæt tilknytning til Tidals ejer Jay-Z.  

Hør DN-journalisterne Kjetil Sæter og Markus Tobiassen fortælle, hvordan de først blev opmærksomme på de fortrolige data, og hvordan det lykkedes dem at analysere og verificere den store mængde data.  

Denne session er til alle, som interesserer sig for graverjournalistik og vil have inspiration til, hvordan man kan afsløre snyd ved at analysere store datasæt. Kjetil og Markus viser de konkrete værktøjer, som de anvendte til Excel- og SQL-data.  

Vært: John Hansen, formand for Foreningen for Undersøgende Journalistik

NB: Denne session er arrangeret i samarbejde med FUJ .

Vært
avatar for John Hansen

John Hansen

Graverchef, Politiken
Formand for FUJ.

Oplægsholdere
avatar for Kjetil Sæter

Kjetil Sæter

Journalist, Dagens Næringsliv
Journalist på Magasinet i den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv. Han arbejdede tidligere på Aftenposten og Finansavisen. Han har vundet den norske SKUP-pris i 2011 og 2017, SKUP-diplom i 2007 og 2010, og Schibsted Journalism Award i 2008 for undersøgende journalistik. Han... Read More →
avatar for Markus Tobiassen

Markus Tobiassen

Journalist, Dagens Næringsliv
Er journalist på Efterbørs-redaktionen hos den norske avis Dagens Næringsliv, hvor han har været siden 2014. Før det var han kulturjournalist og filmanmelder i Adresseavisen.  


Sunday November 4, 2018 16:30 - 17:30 CET
.O2 - Konservatoriesalen

16:30 CET

’Derfor skal du ALDRIG drikke te på arbejde’
Videnskab.dk giver konkrete råd til at afkode, hvorvidt historier om ”ny forskning” holder vand.  

”Ny forskning viser, hvorfor det kan være en god idé at overlade rengøringen til mænd” "Eksperter jubler: Her er den nye vej til vægttabet, der holder". Kan du spotte og vurdere, hvilken forskning gemmer sig bag overskrifterne?
 
Videnskab.dk giver fem gode råd til, hvordan du hurtigt gennemskuer nyheder om nye videnskabelige undersøgelser - om du så er journalist, kommunikationsmedarbejder eller bare holder af gode historier og vil undgå misinformation.  

Kom til debat og quiz om tvivlsomme forskningsnyheder. Få testet hvor god du er til at spotte, om der ligger solid forskning bag ”klikbare” overskrifter. Medbring en smartphone for at være med i quizzen.

Oplægsholdere
avatar for Thomas Hoffmann

Thomas Hoffmann

Journalist, Videnskab.dk
Journalist på Videnskab.dk siden starten i 2008 med fokus på samfund og sundhed. Tildelt European Science Writer (Junior Award) 2014.Undervejs bl.a. nyhedsredaktør og drivkraft bag udgivelsen af tre populærvidenskabelige bøger: "Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?", "Hvad... Read More →
avatar for Charlotte Price Persson

Charlotte Price Persson

Journalist, Videnskab.dk
Siden 2011 journalist på Videnskab.dk med fokus på arkæologi, astronomi og forskningens betingelser.Videnskab.dk er Danmarks førende videnskabsmedie, senest hædret med Anders Bordings specialpris 2018 for at højne niveauet for videnskabsjournalistik i Danmark.


Sunday November 4, 2018 16:30 - 17:30 CET
.O3 - Sidescenen

17:45 CET

Byvandring: Oplev et Odense i forvandling
OBS: Tilmelding påkrævet - læs mere nederst i beskrivelsen 
 
Odense bymidte gennemgår i disse år en historisk forvandling, som er uundgåelig at lægge mærke til, når man slentrer rundt i byens gader. Transformationen kan rigtig fornemmes, når man i hjertet af Odense kan følge udviklingen og byggeriet, hvor Thomas B. Thriges gade, en tidligere 4-sporet vej, omdannes til en ny bæredygtig bydel med boliger, erhverv, kulturinstitutioner m.m.  

Tag med på en byvandring fra Thomas B. Thriges gade til Odense Havn og lad dig inspirere af både Odenses historiske attraktioner såsom Sct. Hans Kirken og Odense Slot samt af den nyere arkitektur. Oplev blandt andet den flotte og imponerende arkitektur ved Byens Bro, der særligt er interessant i de lysende aftentimer.

Du tilmelder dig rundvisningen hos VisitOdense cyklen lige ved indgangen i Odeons foyer. Skal ske inden klokken 15:00 søndag den 4. november.  Der er et max antal på 40 personer, så kom forbi, hvis du vil være sikker på at få en plads. Turen starter ved Odeons hovedindgang.  

Turen arrangeres i samarbejde med VisitOdense.

Sunday November 4, 2018 17:45 - 18:45 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

18:00 CET

FUJ-prisoverrækkelse og middag
OBS: Tilmelding påkrævet. Læs mere om, hvordan du deltager nederst i beskrivelsen.

Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) starter aftenen med at uddeler årets priser i kategorierne Formidling, Aktualitet og Metode og hovedprisen FUJ’s Graverpris. Alle nominerede holder oplæg om deres projekter søndag, og vinderne gennemgår deres arbejde i en session mandag efter frokost.
 
Vært er Tom Jensen, formand for FUJ-prisernes jury.  
 
Sådan deltager du:
Ved ankomst til Fagfestival modtager du en hvid middagsinvitation sammen med dit navneskilt. For at deltage i FUJ-Prisoverrækkelsen skal du bytte din middagsinvitation til en adgangsbillet i ODEON's foyer søndag mellem klokken 15.00 og 17.30.

Der er et begrænset antal pladser til FUJ-Prisoverrækkelsen, så kom i god tid, hvis du vil være sikker på at få en adgangsbillet. Du må gerne medbringe byttebilletter for flere, og kan få udleveret middagsbilletter svarende til det antal hvide sedler, du har med.

Vært
avatar for Tom Jensen

Tom Jensen

Ansvarshavende chefredaktør, Berlingske
Formand for juryen bag FUJ-priserne.

Sunday November 4, 2018 18:00 - 20:30 CET
K2

19:00 CET

Middag - Carl Nielsen Salen
Du kan vælge mellem tre forskellige spisesteder søndag aften. Menuen er den samme i alle restauranter, med et begrænset antal pladser i hver. Ved ankomst til Fagfestival får du udleveret en hvid middagsinvitation sammen med dit navneskilt.

For at få adgang til en af de tre restauranter, skal du bytte din middagsinvitation til en adgangsbillet i ODEON's foyer søndag mellem klokken 15.00 og 17.30. NB: Først til mølle.

Du kan vælge mellem følgende spisesteder:
  • K1 - Carl Nielsen Salen, hvor festen varer hele aftenen
  • Restaurant H. C. Andersen, hvor der er bedst mulighed for at tale sammen
  • K2 – ProMusicasalen. Hvor FUJ-prisoverrækkelse foregår fra klokken 18.00

Uanset hvor du spiser, kan du bevæge dig frit rundt mellem alle lokaler efter middagen. Indtil klokken 20.30 har du kun adgang til det lokale, du spiser i. Du må gerne medbringe byttebilletter for flere, og kan få udleveret middagsbilletter svarende til det antal hvide sedler, du har med.

Sunday November 4, 2018 19:00 - 20:30 CET
K1

19:00 CET

Middag - H.C. Andersen Hotel
Du kan vælge mellem tre forskellige spisesteder søndag aften. Menuen er den samme i alle restauranter, med et begrænset antal pladser i hver. Ved ankomst til Fagfestival får du udleveret en hvid middagsinvitation sammen med dit navneskilt.

For at få adgang til en af de tre restauranter, skal du bytte din middagsinvitation til en adgangsbillet i ODEON's foyer søndag mellem klokken 15.00 og 17.30. NB: Først til mølle.

Du kan vælge mellem følgende spisesteder:
  • K1 - Carl Nielsen Salen, hvor festen varer hele aftenen
  • Restaurant H. C. Andersen, hvor der er bedst mulighed for at tale sammen
  • K2 – ProMusicasalen. Hvor FUJ-prisoverrækkelse foregår fra klokken 18.00

Uanset hvor du spiser, kan du bevæge dig frit rundt mellem alle lokaler efter middagen. Indtil klokken 20.30 har du kun adgang til det lokale, du spiser i. Du må gerne medbringe byttebilletter for flere, og kan få udleveret middagsbilletter svarende til det antal hvide sedler, du har med.

Sunday November 4, 2018 19:00 - 20:30 CET
På H.C. Andersen Hotel

20:45 CET

Den Korte Weekendavis
Seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og nyhedsredaktør Rasmus Bruun fra Den Korte Weekendavis på Radio24syv indtager hovedscenen efter middagen med et kritisk blik på samfundet i almindelighed og medie- og kommunikationsbranchen i særdeleshed. 
 


Sunday November 4, 2018 20:45 - 21:15 CET
K1

21:30 CET

Musikquiz
Ryst hoved og lemmer med Cavlingkomiteens formand, Kaare Sørensen, og dansk fjernsyns fyrtårn, Christian Degn. Du har måske set dem vende plader og dele ud af deres gode humør og store musikviden på Folkemødet eller i Fiskebaren til Musik i Lejet. I Odense skruer de helt op for både volumen og kærligheden, når de står for årets musikquiz. 
 
Kom og dyst med i quizzen, og test om din paratviden er på niveau med dine kolleger i medie- og kommunikationsbranchen. Medbring smartphone eller andet udstyr, der kan tilgå internettet.


Vært
avatar for Christian Degn

Christian Degn

TV-vært og journalist, DR
De seneste fem år har Christian Degn været vært på en række populære programmer på DR1. Heriblandt Hammerslag, Danmark Kyst Til Kyst, Bare Det Ikke Regner - med Degn & Lindy og Danmarks Indsamling 2017 og 2018.På Fagfestival er det dog hans evner som quizmaster, der kommer... Read More →
avatar for Kaare Sørensen

Kaare Sørensen

Digital udviklingsredaktør, TV 2
Journalist og forfatter.  Kaare er født i 1979, opvokset i Grønland, uddannet journalist i 2004 og har blandt andet arbejdet i gravegruppen for Nyhedsavisen og som korrespondent i New York for Jyllands-Posten. Han udgav i 2013 dokumentarbogen ’Halshug’ om omfattende internationale... Read More →

Sunday November 4, 2018 21:30 - 22:30 CET
K1

21:30 CET

Podcast: Tendenser og gode eksempler
Podcast er kommet for at blive, og vi elsker true crime, gode montager og masser af nørderi. Tag en drink med og kom til et hyggeligt oplæg med masser af lydklip, der giver dig fem gode grunde til, at det kan betale sig for dig både at lytte til OG producere podcasts.

Vært: Rikke Collin, vært og producer på podcasten Tårekanalen.

I samarbejde med Center for Podcasting og Podcast Festival.

Oplægsholdere
avatar for Rikke Collin

Rikke Collin

Podcastproducer og vært, Tårekanalen
Podcastproducer- og vært samt kandidatstuderende på film- og medievidenskab på Københavns Universitet.Rikke Collin har siden maj 2017 produceret podcasten Tårekanalen, hvor hun også er vært. Derudover laver hun Klovn Podcast og Fredagsslik Podcast og bruger tid på at lytte... Read More →


Sunday November 4, 2018 21:30 - 22:30 CET
På H.C. Andersen Hotel - lokale A

21:30 CET

VIF- og Bladtegnerbar
Medlemmer af Visuelt Forum og Danske Bladtegnere er velkomne i vores fælles VIF- og Bladtegnerbar søndag aften kl. 21.30-23.00 på H.C. Andersen Hotel i lokale D.

Vi byder på lidt øl, vin og vand, og du har mulighed for at hygge dig og netværke med dine kolleger.Sunday November 4, 2018 21:30 - 23:00 CET
På H.C. Andersen Hotel - lokale D

21:30 CET

BandDylan – musik og fortællinger
Få et levende portræt af musiklegenden og Nobelprisvinderen, Bob Dylan, gennem fortolkninger af hans sange og fortællinger fra hans liv som kunstner. 
 
BandDylan består af en gruppe dedikerede fans, der gennem tiden har spillet Bob Dylans sange og fulgt hans karriere. Oplev et stærkt og bevægende bud på, hvem Bob Dylan er, og hvad hans musikalske univers og livshistorie (også) rummer.


Sunday November 4, 2018 21:30 - 23:30 CET
K2

21:30 CET

DOX:BIO med Katrine Philp
‘False Confessions’ vandt publikumsprisen ved årets CPH:DOX dokumentarfilmfestival og viser, hvordan amerikansk politi presser uskyldige til at tilstå forbrydelser. Filmen følger den danskfødte forsvarsadvokat, Jane Fisher-Byrialsen, der arbejder for at hindre falske tilståelser og få uskyldigt dømte frikendt i USA. Mest omtalt her i Danmark er nok sagen om Malthe Thomsen, en dansk pædagogstuderende, der blev anklaget for – og under pres tilstod – overgreb mod børn i New York, som han senere blev frikendt for. 
 
Filmens instruktør, Katrine Philp, introducerer filmen og svarer efter visningen på spørgsmål fra publikum.


Oplægsholdere
avatar for Marie Ørbæk Christensen

Marie Ørbæk Christensen

Programlægger, CPH:DOX
Programlægger på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX og ansvarlig for festivalens debatprogram og partnerskaber.  CPH:DOX er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler og blev grundlagt i 2003 af festivalens nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og... Read More →
avatar for Katrine Philp

Katrine Philp

Instruktør, Good Company Pictures
Dansk, prisvindende dokumentarfilminstruktør, der er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2009. Hendes første film, Book of Miri, var nomineret på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA, og vandt den europæiske Young CIVIS mediepris i Tyskland. I 2014 vandt Katrine publikumsprisen... Read More →


Sunday November 4, 2018 21:30 - 23:30 CET
På H.C. Andersen Hotel - lokale B

22:30 CET

Tennis – fest og dans
Med et repertoire bestående af danske 80’er hits, medley af klassikere fra TV-2 og populære radiohits, er der god grund til at kridte danseskoene. 
 
TENNISBAND giver dig cremen af de sidste fire årtiers hit-musik i et hæsblæsende, velspillet og sporty show, hvor energien og følelserne sidder uden på de stramme tennis-shorts.


Sunday November 4, 2018 22:30 - Monday November 5, 2018 01:00 CET
K1
 
Monday, November 5
 

07:00 CET

Løb med Lars Werge
Kan du følge med, når formanden for DJ – Medie og kommunikation spænder løbeskoene og tager på løbetur?  

Er du én af de morgenfriske typer? Kan du lide at løbe og tale på samme tid? Og er der noget, du gerne vil vende med DJ’s formand? Hvis svaret er ja til mindst ét af disse spørgsmål, så tag med, når Lars Werge inviterer til løbetur mandag morgen under Fagfestival.  

Vi mødes ude foran ODEON klokken 7:00 og løbe en tur på 30 minutter. Kom frisk!

Vært
avatar for Lars Werge

Lars Werge

Formand, Formand DJ – Medier & kommunikation.
Formand i DJ – Medier & kommunikation.Formand for AJKS' HovedbestyrelseFormand for Carsten Nielsen legatetFormand for forretningsudvalgetFormand for hovedbestyrelsen

Monday November 5, 2018 07:00 - 07:30 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

08:30 CET

Byvandring: Oplev det gamle og traditionelle Odense
OBS: Tilmelding påkrævet - læs mere nederst i beskrivelsen 

En del af byens ældste huse er samlet i kvarteret omkring Overgade og Nedergade, og flere steder i denne smukt bevarede del af Odense kan man kigge ind på gårdspladserne i fornemme gamle købmandsgårde, mens kontrasten til den gamle fattigskole gør indtryk. Ånden fra middelalderen kan rigtig fornemmes i den gamle, brostensbelagte bydel - især i den farverige Nedergade, hvor de skæve og finurlige facader af bindingsværk på deres helt egen måde fortæller en historie om Odense gennem århundrederne.
 
Følger man det stejle Paaskestræde ned mod Odense Å, er også det bevarede vaskested midt i det grønne med til at gøre historien levende, samtidig med at man befinder sig lige op ad en moderne bymidte i rivende udvikling.  
 
Midt i Odenses gamle historiske bydel ligger også Møntergården, som oprindeligt var det navnet på en af de store købmandsgårde, der lå på byens centrale øst-vestlige hovedstrøg. I dag dækker navnet over Odenses arkæologiske og historiske museum, der ud over den gamle købmandsgård dækker en hele karré med fredede og bevaringsværdige bygninger fra mere end 600 år.

Du tilmelder dig rundvisningen hos VisitOdense cyklen lige ved indgangen i Odeons foyer. Skal ske inden klokken 15:00 søndag den 4. november.  Der er et max antal på 40 personer, så kom forbi hvis du vil være sikker på at få en plads. Turen starter ved Odeons hovedindgang.  

Turen arrangeres i samarbejde med VisitOdense.
 

Monday November 5, 2018 08:30 - 09:30 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

09:00 CET

Få dit budskab ud med underholdning
Budskaber drukner i mediestrømmen, og ingen orker egentlig at læse endnu en nyhedsartikel om de varme lande. Alligevel lykkes det Plan Børnefonden at få hul igennem til en bredere målgruppe - gennem underholdning og følelser. 

Samarbejde med produktionsselskab og digitale influencers om underholdningsprogrammer, hvor seerne som bonus bliver klogere på Plan Børnefondens projekter i eksempelvis Uganda, Kenya og Bangladesh. Det er blot ét af de nye samarbejder, som Plan Børnefonden har forsøgt sig med i forbindelse med at få deres budskab ud med underholdning.

Hør også, hvordan de fik en anerkendt modefotograf til at portrættere voldsramte kvinder i Nairobis slum, som efterfølgende blev bragt i Elle og andre internationale modeblade. Og hvordan historien om slummen i Bangladesh blev til en kulturreportage i Politiken.

Pressechef Signe Holme fortæller om deres nye samarbejder og giver inspiration til, hvordan du kan få dit budskab ud ved at tænke i nye baner.  
 

Oplægsholdere
avatar for Signe Holme

Signe Holme

Pressechef, Plan Børnefonden
Pressechef ved PlanBørnefonden.


Monday November 5, 2018 09:00 - 09:30 CET
.O2 - Konservatoriesalen

09:00 CET

Fem fejl, der koster dig dyrt
Har du råd til at blive væk, når Individuel Rådgivning sparker mandagen godt i gang?

Vi sætter fokus på de fejl, du begår i dit arbejdsliv, som koster dig dyrt, og kommer med gode tips og tricks til, hvordan du undgår at begå dem fremover. Med afsæt i den samlede viden fra Individuel Rådgivning sørger vi for, at du kommer godt i gang med resten af dit arbejdsliv og samtidig får en dejlig start på mandagen.  

Ps. Vi har kolde colaer og panodiler til dem, der måtte trænge efter søndagens festligheder.

Oplægsholdere
avatar for Stine Daugaard

Stine Daugaard

Faglig rådgiver, Dansk Journalistforbund - Medier & kommunikation
avatar for Susanne Svendsen

Susanne Svendsen

Karrierekonsulent, Dansk Journalistforbund - Medier & kommunikation


Monday November 5, 2018 09:00 - 09:30 CET
.O3 - Sidescenen

09:00 CET

Vejledning om efteruddannelse
Kom og mød uddannelsesvejlederne fra Mediernes Efteruddannelse og Pressen Uddannelsesfond og få svar på dine spørgsmål om alt fra kursusindhold, ledige pladser, PU-støtte og meget mere. 
 
Møde journalist og uddannelsesvejleder Else Bjørn og samt journalist, kommunikatør og daglig leder Michael Aage Jensen – begge fraPressens Uddannelsesfond og Mediernes Efteruddannelse. 

Denne session afholdes også søndag (den 4. november) klokken 15:30 og igen mandag (den 5. november) klokken 15:00.

Oplægsholdere
avatar for Else Bjørn

Else Bjørn

Uddannelsesvejleder, Pressens Uddannelsesfond
Uddannet journalist. Else vejleder om ansøgninger, behandler ansøgninger og modtager og godkender indsendte rapporter og regnskab efter endt efteruddannelse.Else har tidligere  blandt andet været redaktør for I byen på Politiken og journalist på Berlingske Tidende og AOK.d... Read More →
avatar for Michael Aage Jensen

Michael Aage Jensen

Daglig leder, Mediernes Efteruddannelse
Daglig leder af Pressens Uddannelsefond/Mediernes Efteruddannelse. Journalist, underviser, og kommunikatør.


Monday November 5, 2018 09:00 - 09:30 CET
O109 1. sal Odeon

10:00 CET

Den gode brugeroplevelse
UX-ekspert Casper Klenz-Kitenge giver en introduktion til UX og fortæller, hvordan du skaber gode brugeroplevelser blandt andet ved hjælp af din eksisterende viden om brugerne.

UX (User Experience) er oplevelsen, som brugere har, når de besøger digitale tjenester. En god brugeroplevelse giver tilfredse brugere, men hvordan skaber du et godt service-design?  

Det viser Casper Klentz-Kitenge, når han gennemgår forskellige designopsætninger - med mindre tryk på design og mere på, hvordan de digitale tjenester virker, og hvad det betyder for dine brugere.

Casper kommer med praktiske eksempler på god og dårlig brugerdesign, og du får en forståelse af UX, og hvordan det kan bruges i praksis. Denne session er særligt relevant for ledere, redaktører, designere og marketing- eller kommunikationsansvarlige.  


Oplægsholdere
avatar for Casper Klenz-Kitenge

Casper Klenz-Kitenge

Direktør & medejer, Pilot ApS, ☛ cabgfx.com / @cabgfx
Direktør og medejer af Pilot, og arbejder som konsulent, med rådgivning, sparring og levering i design- og innovationsprocesser.Casper har 12 års erfaring i new media, tech startups og e-commerce, og blandt kundelisten findes Altinget, Nordisk Film, Børsen Associated, Autobutler.dk... Read More →Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
K2

10:00 CET

Etik og Tv – hvor går grænserne?
Ved Årets Pressefoto blev tre tv-indslag 'diskvalificeret' af juryen, der mente, at filmmagerne brugte mindreårige uetisk i filmene. Kom til en diskussion om, hvad der er etisk forsvarligt at vise i Tv-mediet.

Vi starter med at vise klip fra de tre diskvalificerede produktioner ’Rape on Demand’ af Anthon Unger, ’SUBSPACE’ af Andreas Haubjerg Andersen og Louise Herrche samt ’Efterveer af et drab’ af Jørn Stjerneklar.  

Efterfølgende stiller Jørn Stjerneklar op til debat mod Nicolai Brix, der var jurymedlem. Brix fastholder beslutningen om at diskvalificere de tre tv-indslag, imens Stjerneklar står på mål for, hvorfor ingen af de involverede fotografer mener, at de har handlet uetisk.  

Kom og deltage i debatten om, hvad der er etisk forsvarligt. Vi forventer, at bølgerne vil gå højt.

Vært: Lars Lindskov, Formand for Pressefotografforbundet.


Vært
avatar for Lars Lindskov

Lars Lindskov

Fotograf, Selvstændig
Formand for Pressefotografforbundet og freelance fotograf.  Sidder i Dansk Journalistforbunds forretningsudvalg, hovedbestyrelse, Mediepolitisk Udvalg m.v. Medlem af Pressenævnet, CopyDan Billeders bestyrelse.

Oplægsholdere
avatar for Nicolai Brix

Nicolai Brix

Tv-fotograf, B-Visuals.dk
Tv-fotograf i sit firma B-Visuals.dk og jurymedlem ved Årets Pressefoto.  Nicolai Brix har en baggrund som fotojournalist. I dag arbejder han udelukkende med levende billeder i form af dokumentarfilm og kommercielle brandede historier.   Han underviser rundt i hele verden... Read More →
avatar for Jørn Stjerneklar

Jørn Stjerneklar

Fotograf, kameramand & journalist, Selvstændig
Han har boet i Afrika i mere end 25 år.Jørn Stjerneklar udmærkede sig blandt andet ved at bevidne folkedrabet i Rwanda i 1994, som senere blev til dokumentarfilmen En Dansker i Helvede. Den gav ham prisen for Årets tv-fotograf ved Årets Pressefoto i 2009. I... Read More →


Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
K4 Kælderen

10:00 CET

Sådan ændrer blockchains mediebranchen
Blockchains og kryptovaluta forandrer mediernes tilværelse. Mød en startup, der udfordrer fundamentet under medierne og hør om alternative forretningsmodeller. 

Du har nok hørt om blockchains og kryptovalutaer, men du har endnu til gode at høre, hvad det har med mediedrift og journalistik at gøre. Men om få år kan mange af de processer, der ligger bag mediernes arbejde være erstattet eller suppleret af blockchains og kunderne betaler måske med kryptovalutaer.

I denne hæsblæsende session præsenteres du for det danske startup Media Sifter, der vil revolutionere mediernes fundament ved hjælp af blockchains. Gudskelov vil nogle af #dkmediers kvikkeste hoveder på området hjælpe os med at komme godt igennem de abstrakte udfordringer i denne øjenåbner af en abstrakt, ny teknologi.

Vært: Henrik Føhns

NB: Denne session er arrangeret i samarbejde med Medietrends.


Vært
avatar for Henrik Føhns

Henrik Føhns

Podcastredaktør, Techtopia
Podcastredaktør Techtopia hos Ingeniørforeningen IDA. Tidligere medstifter af samt vært og redaktør på det populære Harddisken på P1.Henrik er qua sin journalistiske baggrund med fokus på teknologi måske en af landets stærkeste hjerner på dette område. Men da han ogs... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Thomas Nicolet

Thomas Nicolet

Iværksætter, Media Sifter
Iværksætter og del af Media Sifter. Ved siden af sit Media Sifter studerer Thomas Nicolet filosofi og datalogi ved Københavns Universitet. Media Sifter forsøger ved hjælp af blockchains at skabe et alternativ til opmærksohedsøkonomien – nemlig en evidensøkonomi, der belønner... Read More →
avatar for Søren Pedersen

Søren Pedersen

Big Data-udvikler, Ekstra Bladet
Big Data-udvikler på Ekstra Bladet, og optaget af teknologiens indflydelse på moderne medier. Han er uddannet i statskundskab og filosofi.Søren er ophavsmand til en række kontroversielle tjenester som overvåger partier, politikere og journalister.  Mange vil kende Søren fra... Read More →
avatar for Jeppe Mølgaard Thomsen

Jeppe Mølgaard Thomsen

Tech-journalist, Danmarks Tekniske Universitet
Tech-journalist på DTU og frivillig journalist hos Nordic Blockchain Association. Jeppe skriver dybdegående artikler om IT, blockchain, kryptovaluta og cybersikkerhed samt historier fra det danske blockchainmiljø. Han har interviewet mange af de førende forskere og forretningsmænd... Read More →


Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
K3 Kælderen

10:00 CET

Infografik for begyndere 
Kast dig over Canva og infogr.am, når du kommer hjem fra Fagfestival. Det kan være svaret på dit akutte behov for en grafisk illustration af et facebookopslag, men det kan også meget mere. 

Hvad enten du laver lange tekster til nettet eller korte Facebook-opslag, så kan en god grafik sige mere end 1000 ord. Få en introduktion til nogle af de mest anvendte og brugervenlige services på nettet. Her kan alle være med. Vi viser både produktion af stillestående og animeret infografik. 
Få de vigtigste pointer fra seancen på din e-mail efterfølgende.

Der er kun 30 pladser i lokalet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig adgang og en plads til denne session.

Denne session afholdes også mandag (den 5. november) klokken 13:30.

NB: Arrangeret i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse.

Oplægsholdere
avatar for Kåre Jensen

Kåre Jensen

Grafiker og underviser, Jensens Kurser
Adobe Certified Expert med et ben i Microsoft-lejren. Kaare er udlært grafiker med en produktionslederoverbygning fra DMJX og arbejder som underviser og konsulent. Kåre kommer oprindeligt fra tryksagsverdenen, men har gennem årene øget sin aktivitet indenfor web, video og app... Read More →


Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
O109 1. sal Odeon

10:00 CET

Kampen om de unge mediebrugere
De unge er i høj kurs, men svære at nå. Mød nogle af folkene bag TV 2 Echo, DR Ung Digital og TV 2/Fyn, der producerer indhold til en generation opvokset med ubegrænset adgang til information og underholdning. 

De unge skal engageres i nyhederne, det er udgangspunktet for dette panel. Her kan du møde producenter, redaktører og unge fra TV 2 Echo, DR Ung Digital og TV 2/Fyn, når de fortæller, hvordan de får succes hos de mediebrugere, der ellers normalt holder sig til Netflix og YouTube.

Panelet kommer med tips og tricks til det gode indhold og fortæller, hvorfor medierne bør producere særligt til de unge brugere. Fra tung aktualitet, kommunalvalgsdækning, sjov og ballade – hvad er det, der engagerer og holder de unge mediebrugere fanget ved skærmen?


Vært
avatar for Didde Elnif

Didde Elnif

Journalistisk lektor & Ph.d.-studerende, Syddansk Universitet
Journalistisk lektor og Ph.d.-studerende på Center for journalistik på Syddansk Universitet. Forsker i mediernes brug af sociale medier og underviser i digital journalistik og radio.Er uddannet journalist fra DMJX, cand.public fra SDU og har en master i digital kultur fra King’s... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Rikke Bekker

Rikke Bekker

Udviklings- og redaktionschef, TV 2/Fyn
Udviklings- og redaktionschef på TV 2/Fyn og ansvarlig for den nye ungesatsning Bemærk.Rikke var chefredaktør for Stem’rne og læser masteruddannelsen i projekt- og innovationsledelse på SDU.
avatar for David Brorson Fich

David Brorson Fich

Producent, DR
Producent på DR Ung Digital, DR3 og P3 - Danmarks nok bedst bemandede digitale afdeling med fokus rettet mod unge danskere. Siden 2014 har David haft ansvaret for DR3's digitale tilstedeværelse og siden 2017 publicerings- og communityansvaret for P3's sociale platforme. David er... Read More →
avatar for Signe Kjær Lindboe

Signe Kjær Lindboe

Journalist, TV 2/Fyn
Journalist på redaktionen Bemærk.Signe er uddannet cand.mag. i journalistik, var planredaktør for Stem’rne og er nu ansat på TV 2/Fyn.
avatar for Sofie Dambæk Rasmussen

Sofie Dambæk Rasmussen

Fagredaktør, TV 2/Fyn
Fagredaktør på redaktionen Bemærk, har tidligere været nyhedsredaktør og har været med i hele arbejdet med at opbygge ungeindsatsen på TV 2/Fyn.
avatar for Kaare Sørensen

Kaare Sørensen

Digital udviklingsredaktør, TV 2
Journalist og forfatter.  Kaare er født i 1979, opvokset i Grønland, uddannet journalist i 2004 og har blandt andet arbejdet i gravegruppen for Nyhedsavisen og som korrespondent i New York for Jyllands-Posten. Han udgav i 2013 dokumentarbogen ’Halshug’ om omfattende internationale... Read More →


Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
.O2 - Konservatoriesalen

10:00 CET

Strategisk kommunikationsplanlægning med Balanced Scorecard
Pelle Nilsson fra Resonans Kommunikation viser, hvordan du kan planlægge og styre effektiv kommunikation med et nemt værktøj.

Bliv klogere på, hvordan du kan sikre en strategisk, målbar kommunikation, der har fokus på din organisations behov.  

Balanced Scorecard er en anerkendt metode til styring og udvikling af virksomheder introduceret af Norton og Kaplan på Harvard University i 1990. Siden har metoden vist sit værd i praksis i tusindvis af virksomheder verden over - såsom Apple, Volkswagen og Philips.
 
Pelle Nilsson fra Resonans Kommunikation har udviklet en tilpasset model af den originale teori, og den kan anvendes til strategisk planlægning af organisationens kommunikationsarbejde. Pelle gennemgår modellen med konkrete eksempler og viser, hvordan du tager det første spadestik til et Balanced Scorecard for din kommunikationsfunktion.  


Oplægsholdere
avatar for Pelle Nilsson

Pelle Nilsson

Stifter & direktør, Resonans Kommunikation
Pelle Nilsson har 20 års erfaring som ledelses- og kommunikationsrådgiver, og har i årevis undervist i sin tilpassede udgave af Balanced Scorecard-modellen. Det er en model, der anvendes til strategisk planlægning af organisationers kommunikationsarbejde.  Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
O107 1. sal Odeon

10:00 CET

The CumEx-Files
I oktober afdækkede journalister fra 18 medier i 12 lande, hvordan mænd i jakkesæt har stjålet 411.000.000.000 kroner fra europæiske statskasser. 

Mød Oliver Schröm, projektets chefredaktør, der første gang skrev om den tyske del af udbytteskattesagen i 2014 og siden har samlet de filer, der danner grundlag for mediesamarbejdet The CumEx Files.

Oliver Schröm fortæller sammen med Niels Fastrup (DR) og John Hansen (Politiken) om det omfattende samarbejde og udfordringen med at holde arbejdet hemmeligt.

Vært: Camilla Stampe

NB: Denne session er på engelsk.

Oplægsholdere
avatar for Niels Fastrup

Niels Fastrup

Journalist, DR
Graverjournalist i DR Nyheder.  Niels har stået bag flere markante afsløringer og dokumentarer, blandt andet, sammen med kollegaen Thomas Svaneborg, historien om skattemedarbejderen Sven og senest CumEx-Files, afsløringen af et gigantisk skattekup mod det meste af Europa, der... Read More →
avatar for John Hansen

John Hansen

Graverchef, Politiken
Formand for FUJ.
avatar for Oliver Schröm

Oliver Schröm

Editor-in-chief, CORRECTIV
Editor-in-chief of the non-profit-newsroom CORRECTIV.  He is one of the founders of the investigation “The CumEx-Files” He authored 10 investigative books, including bestsellers on scandals in intelligence, politics and healthcare.  In 2010, he established the investigative... Read More →
avatar for Camilla Stampe

Camilla Stampe

Journalist og Tv-vært, DR
Journalist og vært på DR2’s Detektor.  Tidligere tilrettelægger og redaktør på DR, debatredaktør på Politiken og journalist på Information. Medforfatter til bogen ’Piratjagt’ om Somalias pirater. 


Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

10:00 CET

Tillidskrisen og det polariserede medieforbrug
Borgerne følger ikke længere de samme medier, og stoler hverken på politikere eller journalister. Deltag i debatten om, hvordan vi sikrer tilliden i mediebilledet. 

Medier og politikere er midt i en brydningstid pga. især to megatrends. Den ene er udviklingen i medieteknologien og den måde, vi bruger den på, og den anden er en voksende tillidskrise mellem borgere, politikere og nyhedsmedier.

Kulturminister Mette Bock (LA) kommer med sine bud på, hvad henholdsvis medierne og politikerne bør gøre for at håndtere de to megatrends. Hun udfordres derefter af medieordfører Rasmus Nordqvist (Alt) og medieforsker Aske Kammer (IT-universitetet).

Medbring mobil, tablet eller andet udstyr med adgang til internettet, så du kan deltage i debatten og være med til at prioritere spørgsmål til panelet.

Vært: Mads Løkke Rasmussen 

Vært
avatar for Mads Løkke Rasmussen

Mads Løkke Rasmussen

Udviklingskonsulent, Dansk Journalistforbund
Udviklingskonsulent i Dansk Journalistforbund. Cand.scient.soc. MBA.Udvikling af forretningsområder, medlemsservice og arrangementer. DJ netværk, DJ mentor, DJ outplacement, rekruttering og fastholdelse af medlemmer.

Oplægsholdere
avatar for Mette Bock

Mette Bock

Kulturminister & kirkeminister
Medlem af Folketinget for Liberal Alliance.
avatar for Aske Kammer

Aske Kammer

Ph.d. & adjunkt, IT-Univetsitetet i København
Ph.d. og adjunkt ved IT-Universitetet i København og formand for Sammenslutningen af Medieforskere i Danmark.I sin forskning fokuserer han på, hvordan journalistikkens teknologiske, økonomiske og politiske rammevilkår forandres i en digital tid, og på hvilken rolle tech-virksomheder... Read More →
avatar for Rasmus Nordqvist

Rasmus Nordqvist

Medieordfører for Alternativet
Medlem af Folketinget siden 2015. 


Monday November 5, 2018 10:00 - 11:00 CET
.O3 - Sidescenen

11:30 CET

Kreativitet i hverdagen - den skal faciliteres! 
Mød to ledere, der har sat kreativiteten i system, så de og deres medarbejdere hver dag kan tænke nyt i deres arbejde med henholdsvis journalistiske indslag og kampagneudvikling.  

Den ene har skulle producere en daglig tv-udsendelse 200 dage om året, den anden skal hvert år være med til at levere 1.300 spots på forskellige platforme. Hvordan lykkes det dem at arbejde struktureret med kreativitet, så kvaliteten i produktet ikke udvandes?

Tidligere ansvarlig for Aftenshowet, Ann Lykke Davidsen, fortæller, hvordan hun arbejdede for at inspirere, motivere og ikke mindst sikre kreativitet i det daglige arbejde på redaktionen.  

Kreativ leder i DR Markedsføring, Sophie Alexandrine Lindegaard, giver eksempler fra kampagnearbejdet i DR, hvor den bevidste ideudvikling er i højsædet.

Vært: Bo Therkildsen


Vært
avatar for Bo Therkildsen

Bo Therkildsen

Kommunikationskonsulent, DJ – Medier & kommunikation
Kommunikationskonsulent i DJ. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2005.

Oplægsholdere
avatar for Ann Lykke Davidsen

Ann Lykke Davidsen

Redaktionschef, DR Aktuelt
Uddannet TV-billedjournalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002. Startede som journalistpraktikant i DR Ung og blev efter endt uddannelse ansat på DR P3.  Ann Lykke Davidsen har været vært, tilrettelægger, producer, redaktør og sluttede af med at lede hele kanalen som Redaktionschef... Read More →
avatar for Sophie Alexandrine Lindegaard

Sophie Alexandrine Lindegaard

Kreativ leder, DR Markedsføring
Prisvindende kreativ leder i DR Markedsføring og TV Talent 2018.Sophie har i sit 1,5 år hos DR udviklet kampagner til bl.a. Melodi Grand Prix, Den Store Bagedyst, P1 Morgen og X Factor. Med et team af kreative arbejder hun til daglig på tværs af DR's brands for at give danskerne... Read More →Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
K3 Kælderen

11:30 CET

Kunsten at komme tæt på en morder
Hør de to Cape Town baserede journalister, Helle Maj og Jørn Stjerneklar fortælle om dokumentaren ’Hvid mands dagbog’, der skildrer én af de mest spektakulære danske seriekriminelle i nyere tid.

DR-dokumentaren 'Hvid mands dagbog' er historien om Peter Frederiksen, der bliver anholdt, da politiet finder afskårne kønsdele i fryseren på danskerens bopæl i Sydafrika.  

De to journalister, Helle Maj og Jørn Stjerneklar, har interviewet Frederiksen inden anholdelsen. Da politiet beder offentligheden om hjælp i sagen, beslutter de sig for at deltage i efterforskningen. Journalisterne hjælper politiet med at indsamle beviser i sagen – blandt andet ved at oversætte danskerens dagbog.  
Helle Maj og Jørn Stjerneklar fortæller om de etiske, journalistiske og menneskelige dilemmaer bag dokumentaren. Kom og stil alle de spørgsmål, du måske har, efter du så 'Hvid mands dagbog'. Har du endnu ikke set dokumentaren, kan den ses på DR’s hjemmeside. 


Oplægsholdere
avatar for Helle Maj

Helle Maj

Journalist & forfatter, Mayday Press
Journalist, forfatter og bosat i Cape Town, Sydafrika. Helle Maj er forfatter til bogen Den Sorte Enke. Bogen, der tog fem år om at researche og skrive, handler om drabet på den danske millionær Preben Povlsen. I november 2018 udkommer Helles næste bog 'Tækkemanden'. Helle... Read More →
avatar for Jørn Stjerneklar

Jørn Stjerneklar

Fotograf, kameramand & journalist, Selvstændig
Han har boet i Afrika i mere end 25 år.Jørn Stjerneklar udmærkede sig blandt andet ved at bevidne folkedrabet i Rwanda i 1994, som senere blev til dokumentarfilmen En Dansker i Helvede. Den gav ham prisen for Årets tv-fotograf ved Årets Pressefoto i 2009. I... Read More →


Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
K2

11:30 CET

Mød vinderne af årets FUJ-priser 
Se et udsnit af Danmarks bedste undersøgende journalistik fra det forgangne år. Vinderne fra FUJ-prisoverrækkelsen fortæller om deres prisvindende projekter.

Søndag aften på Fagfestival uddeler Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) fire priser i kategorierne Aktualitet, Metode, Formidling og Graver. På denne session kan du møde vinderne af hver kategori. Hør dem fortælle om deres arbejde, der sikrede dem priserne.  

FUJ arbejder for at fremme den undersøgende journalistik i danske medier. FUJ dækker den skrevne presse, radio og TV i alle led – både journalister, researchere, fotografer, redaktionssekretærer og redaktører.  

Vinderne offentliggøres søndag aften på Fagfestival.
Vært: Mathias Friis, Journalist fra DR Nyheder og bestyrelsesmedlem af FUJ


Vært
avatar for Mathias Friis

Mathias Friis

Journalist, DR Nyheder
Journalist fra DR Nyheder og bestyrelsesmedlem af FUJ

Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
K4 Kælderen

11:30 CET

Historiefortælling med infografik 
Grafisk designer Malene Hald viser dig, hvordan du laver infografikker, som er tro mod dit datamateriale og understreger din historie eller dit budskab bedst.

Allerede i valget af diagramtype, er du i gang med at vinkle din historie. Farver kan forstærke, formindske eller forplumre dit budskab, og begynder du at fjerne eller tilføje elementer, er du allerede i gang med at vinkle din historie i en bestemt retning.  

Bliv klædt på til bedst muligt at fortælle dine historier med infografik og samtidig undgå de typiske faldgruber. Malene Hald viser eksempler på, hvordan forskellige diagrammer kan fortælle hver sin historie med de samme data og hvordan dine designvalg påvirker din historie.  

Der er mulighed for løbende spørgsmål, og der er noget for både nybegyndere og garvede - hvad end du er grafiker eller bare vil forstå det grafiske arbejde bedre.


Oplægsholdere
avatar for Malene Hald

Malene Hald

Grafisk designer & Illustrator, Selvstændig
Grafisk designer, infografiker, bogdesigner og illustrator. Hun er freelancer med kunder blandt forlag, fagforeninger og ministerier, og indimellem er hun grafiker på DR Nyheder.  Malene afholder desuden kurser for HK Grafisk og er ekstern underviser på DMJX.  


Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
.O3 - Sidescenen

11:30 CET

Idéarbejdet bag succesfulde Tv-programmer
Hvordan arbejder man bedst med at få og udvikle idéer? Få inspiration fra skaberne bag ‘Historien om Danmark’ DR1, ‘Prinsesser fra Blokken’ DR3 og ‘Illegal i Danmark’ TV2, som alle var nominerede til årets nyskabelse ved TV-prisen 2018. 

Forskning i kreativitet viser, at alle kan blive bedre til at arbejde med idéer, blandt andet ved at lære fra kollegaer. Derfor inviterer vi nogle af de dygtigste på scenen for at fortælle, hvad der virkede for dem, da de skabte tre af de bedste nyskabelser i fakta-tv-genren.

Sessionen giver inspiration til konkrete teknikker og processer, som de fleste kan bruge i deres eget arbejde, også uden for Tv-mediet. Målet er at fremme en kultur i branchen, hvor professionelt, metodisk arbejde med idéer er en færdighed, der kan optimeres på lige fod med interviewteknik, research og formidling.

Vært
avatar for Emil Sunesen

Emil Sunesen

IT-Universitetet, Studerende
Har arbejdet professionelt med kreativitet, siden han begyndte i DR Nyheder. Efterfølgende i sit job som undersøgende journalist i DR Fakta har kreativiteten også været styrende - ifm. blandt andet  Detektor (DR2), Spild af Dine Penge (DR1) og Kontant (DR1).I 2017 skrev han en... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Kaare Gotfredsen

Kaare Gotfredsen

Journalist, TV 2 Dokumentar
Undersøgende journalist hos TV 2 Dokumentar  og modtager af en række priser for sit arbejde - bl. a. FUJ-prisen fire gange. Han har også modtaget Anders Bording Prisen og Kristian Dahls Mindelegat. Han var medtilrettelægger på dokumentarserien ”Illegal i Danmark”, hvor TV... Read More →
avatar for Thomas Houkjær

Thomas Houkjær

Ejer & producent, Præmis
Ejer og producent i 'Præmis' og har tidligere været redaktionschef i DR Historie & Tro.Han står bl.a. bag projektet 'Historien om Danmark' på DR.Thomas er uddannet Cand. mag i Historie fra Københavns Universitet og MA i 'Propaganda, persuasion and history' fra University of... Read More →
avatar for Eva Marie Rødbro

Eva Marie Rødbro

Filminstruktør & tilrettelægger, Selvstændig
Med en baggrund i billedkunst har Eva som filminstruktør og tilrettelægger lavet en række kortfilm om især unge der på forskellig vis lever på kanten af samfundet.Siden december 2015 har hun af og til været tilknyttet DR, hvor hun bl.a. har lavet ‘Prinsesser fra Blokken’.Eva... Read More →


Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
.O2 - Konservatoriesalen

11:30 CET

Margrethe Vestager: Kampen mod giganterne
Hvordan lægger man arm med nogle af verdens stærkeste og mest magtfulde virksomheder? Margrethe Vestager har taget kampen op mod flere internationale giganter for at sikre fri og fair konkurrence. 

Mød en af de mest indflydelsesrige danskere i international politik, der er kendt for at uddele gigantiske bøder. Sammenlagt har Margrethe Vestager udstedt bøder på over 150 milliarder kroner til Apple (100 milliarder), Facebook (825 millioner) og Google (18 milliarder i 2017 og 32 milliarder i 2018).  

Margrethe Vestager fortæller om sit arbejde med at sikre fair konkurrence for europæiske virksomheder i en globaliseret verdensøkonomi.

Charlotte Harder er vært på denne session og stiller både sine egne og publikums spørgsmål. Den efterfølgende Q&A afvikles digitalt, så tag derfor din smartphone med, hvis du vil stille Vestager et spørgsmål.  

Vært
avatar for Charlotte Harder

Charlotte Harder

Mediechef, Folkekirkens Nødhjælp
Tidligere udlandschef i DR Nyheder, redaktør for Horisont og Deadline på DR2. EU-korrespondent samt USA-baseret reporter og redaktør for DR Nyheder. Uddannet journalist i 1995 og siden efteruddannet bl.a. inden for sociale medier og ledelse.

Oplægsholdere
avatar for Margrethe Vestager

Margrethe Vestager

Konkurrencekommissær, Europa-Kommissionen
Tidligere økonomi- og indenrigsminister.Sad i Helle Thorning-Schmidts regering fra 2011- 2014 og har før det været undervisningsminister i Poul Nyrup Rasmussens regering  fra 1998 -2001. Leder for det Radikale Venstre fra 2007-2014


Vestager ppsx

Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

11:30 CET

Stress af og få løn for det 
Tag din krop og psyke med på job – uden at tage skade af det. Kom og afprøv en mental styrketræning, som du kan få gavn af i hverdagen. 

Stresser du ind i mellem for meget på jobbet – og vil du have lavet om på det? Så er en af måderne at få nogle mindfuldness-teknikker til at skabe din egen ro og overblik midt i kaos på din arbejdsplads. På 60 minutter vil to af de bedste undervisere fra Mediernes Efteruddannelse dele ud af erfaring og viden fra arbejdet med stressede mediefolk. 

Der er kun 30 pladser i lokalet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig adgang og en plads til denne session.

 NB: Arrangeret i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse. 


Oplægsholdere
avatar for Mette B. Andersen

Mette B. Andersen

Ejer, Mindfullness Odense
Stressteapeut og underviser i mindfullness. Mette har beskæftiget sig med Mindfulness i mere end 10 år. Hun er uddannet Mindfulness instruktør hos Center for Mindfulness v/Psykolog Silke Rowlin i metoderne indenfor MBSR (Mindfulness baseret stress reduktion) og MBCT (Mindfulness... Read More →
avatar for Mitzi Svenstrup

Mitzi Svenstrup

Direktør, EmpowerMind-Danmark
Direktør i EmpowerMind-Danmark samt ICC Coach, ICI Coach, Stresscoach og PREP-Instruktør.


Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
O109 1. sal Odeon

11:30 CET

Sæt dine e-mails på autopilot  
Ved at automatisere de e-mails, som du sender til dine kunder eller brugere, kan du spare både tid og øge din konverteringsrate. Lær, hvordan E-mail Automation kan være et vigtigt værktøj i din marketings- eller kommunikationsstrategi.  

Anvend din eksisterende kunde- eller brugerdata (som selvsagt er tilpasset GDPR) til at skabe og opsætte personificerede e-mails, der rammer den rigtige målgruppe på det helt rigtige tidspunkt.   

Casper Ackermann fra Ackermann Kommunikation viser, hvordan du nemt og hurtigt kan komme i gang med E-mail Automation. Undgå at begå de typiske fejl, og lær, hvordan du bygger strukturen for både dine automatiske e-mailserier eller traditionelle nyhedsbreve.  

Denne session er både til dig, der i forvejen arbejder med e-mails, men også til dig, der vil til at arbejde strategisk med e-mails som et led i markedsføring eller kommunikation. Der tages ikke udgangspunkt i et specifikt CRM-system, men mere i principper og metoder til at få succes med E-mail Automation.  


Oplægsholdere
avatar for Casper Ackermann

Casper Ackermann

Partner og stifter, Ackermann Kommunikation
Partner og stifter af Ackermann Kommunikation, som specialiserer sig i e-mailmarketing og marketing automation.  Fra kontoret i København udvikler Ackermann Kommunikation strategier, eksekverer og optimerer e-mail marketing for en lang række danske og internationale brands og virksomheder... Read More →


Monday November 5, 2018 11:30 - 12:30 CET
O107 1. sal Odeon

13:30 CET

Fem digitale kneb til dit arbejdsliv
Gør din arbejdsdag lettere og din formidling bedre med fem digitale kneb serveret af journalistisk lektor ved Syddansk Universitet Filip Wallberg.

Nørden er nødvendig. Nørden der viser, hvordan man indstiller telefonen, så den ikke forstyrrer om natten. Nørden der viser, hvordan redder slettede filer. For bare at nævne et par eksempler fra hverdagen.

Filip Wallberg er din nørd, når det gælder digital formidling og optimering. Så kom og bliv klædt på til hverdagen. Indholdet på denne session er intensivt og fyldt med anvendelige tips til alle, der arbejder med digital formidling.  

Denne session afholdes også søndag (den 4. november) klokken 14:00.

Oplægsholdere
avatar for Filip Wallberg

Filip Wallberg

Journalistisk lektor, Syddansk Universitet
Journalistisk lektor ved Syddansk Universitet, hvor han underviser og forsker i digitale og sociale medier. Han er ud over journalist også selv webudvikler, og Filip står blandt andet bag tjenesten "De virale nyheder", der siden april 2011 har kortlagt de nyheder, som brugerne interagerer... Read More →


Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30 CET
K3 Kælderen

13:30 CET

Hvad foregår der i DBU?
I september kom DBU og Spillerforeningen på ny i en konflikt, der trak overskrifter i alle landets medier. Tidligere kommunikationschef i DBU og ekspert i retorik gennemgår DBU’s kommunikation – interessenterne, aktørerne og kriserne. 

Vi tager temperaturen på kommunikationsstrategien i DBU og kigger på en række konkrete sager i DBU fra et kommunikationsfagligt perspektiv.

cand. mag. i retorik og tidligere professionel fodboldspiller, Simon Skibsted, giver på baggrund af sit dugfriske speciale ”DBU's krisekommunikation under ledelse af Claus Bretton-Meyer” en grundig analyse af, hvordan DBU har håndteret den eksterne kommunikation og pressehåndtering under den nuværende direktør, Claus Bretton-Meyer. Og tidligere kommunikationschef i DBU, Lars Berendt, fortæller, hvordan han i 23 år styrede DBU igennem både kommunikationskriser og triumfer og giver et indblik i, hvad det er for en kommunikationsudfordring, man som kommunikationschef i DBU står med i dagligdagen.

Vært: Bo Therkildsen

Vært
avatar for Bo Therkildsen

Bo Therkildsen

Kommunikationskonsulent, DJ – Medier & kommunikation
Kommunikationskonsulent i DJ. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2005.

Oplægsholdere
avatar for Lars Berendt

Lars Berendt

Kommunikationschef, Roche Diagnostics
Tidligere kommunikationschef i DBU, i dag kommunikationschef i Roche Diagnostics.Lars Berendt var i 23 år en markant kommunikationschef i Dansk Boldspil-Union (DBU). Han blev afskediget i marts 2014, da DBU’s nuværende direktør tiltrådte og der blev valgt ny formand. Han var... Read More →
avatar for Simon Skibsted

Simon Skibsted

cand.mag. i retorik
Cand.mag. i retorik. Tidligere professionel fodboldspiller.Simon Skibsted har netop afleveret speciale i retorik ved Aarhus Universitet om DBU's krisekommunikation. Simon Skibsted er tidligere professionel fodboldspiller i Silkeborg IF.


Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30 CET
K4 Kælderen

13:30 CET

Sådan får vi flere nye ansigter i mediebilledet
Er den danske mediebranche bevidst omkring sin indflydelse i forhold til repræsentation? Få gode grunde og ideer til, hvordan du kan ændre indgroede og ubevidste vaner, så jeres kilder bedre repræsenterer befolkningen.

Er den danske mediebranche bevidst omkring sin indflydelse i forhold til repræsentation? Og hvilket ansvar, der ligger i sådan et magtgreb? Det vil sociolog Marie Valentin Beck sætte et konstruktivt spørgsmålstegn ved – og samtidig komme med nogle bud på, hvordan repræsentation i medierne kan tackles.

”Vi er meget glade for at være ens i Danmark. Men ensheden er på mange måder en illusion, og det har konsekvenser når den opretholdes i medierne”, siger hun som oplæg til en fremadrettet diskussion om, hvordan de danske medier kan arbejde med at blive bedre til at afspejle den virkelighed, de befinder sig i.
Redaktionen bag Deadline på DR2 har siden 2016 overvåget og evalueret deres kildevalg til alle udsendelser for at sikre et mere retvisende nyhedsbillede. Redaktionschef, Heidi Robdrup, deler konkrete erfaringer og indgår i en snak om mulige værktøjer til andre, der også ønsker at medvirker til et mere repræsentativt mediebillede.

Foreningen Pluralisterne hjælper via crowdsourcing blandt andet medier med at udvide kildenetværket og fremme pluralismen i nyhedsbilledet. Astrid Dynesen fra Pluralisterne fortæller hvordan journalister kan finde vej til nye ansigter og synsvinkler på aktuelle emner.

Vært: Tine Johansen, næstformand i DJ.


Vært
avatar for Tine Johansen

Tine Johansen

Næstformand, DJ – Medier & kommunikation
Uddannelse, efteruddannelse, overenskomstforhandlinger på dagbladsområdet og det offentlige område, praktikforhold, freelanceforhold, ligestilling, kommunikationsfaglighed og -etik, offentligt ansattes ytringsfrihed og whistleblowerordninger, databeskyttelse, terrorlovgivning m.v.Intern... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Marie Valentin Beck

Marie Valentin Beck

Ejer, Bureau m
Specialiseret i krydsfeltet mellem innovation, generation Z og mangfoldighed.Marie Valentin Beck er uddannet i sociologi og politisk kommunikation, og har i mere end 10 år arbejdet med innovation og kommunikation indenfor mangfoldighed, minoriteter og det sociale område.  Hun... Read More →
avatar for Astrid Dynesen

Astrid Dynesen

Projektleder, PLURALISTERNE
Initiativtager til og projektleder hos repræsentationsprojektet PLURALISTERNE. Siden april 2017 har PLURALISTERNE brugt crowdsourcing på de sociale medier til at synliggøre normbrydende eksperter, oplægsholdere, debattører og andre videnspersoner, som ofte er oversete i mediebilledet... Read More →
avatar for Heidi Robdrup

Heidi Robdrup

Redaktionschef, Deadline & DR2 Dagen
Uddannet journalist fra Syddansk Universitet.  


Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30 CET
K2

13:30 CET

Berlingskes afdækning af hvidvask
Kom med ind i maskinrummet og hør om arbejdet bag Berlingskes afsløring af hvidvask i Danske Bank. Mød de tre journalister, der har brugt to år på at blotlægge skandalen.    
 
Hvidvasksagen i Danske Bank er måske den største i Europa nogensinde. Hovederne ruller i banken. Myndigheder i Danmark, Estland og EU undersøger nu, hvordan 1.500 milliarder kroner kunne få lov at flyde igennem Danske Banks beskedne filial i Estland, selvom de lugtede fælt af sorte penge.  
 
Uden de tre ihærdige journalister på Berlingske var ulovlighederne sandsynligvis aldrig kommet for en dag. Hør Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund fortælle om arbejdet med afsløringerne, om kildebeskyttelse og store datamængder.  

Vært: John Hansen, formand for FUJ og undersøgende journalist på Politiken.  

Vært
avatar for John Hansen

John Hansen

Graverchef, Politiken
Formand for FUJ.

Oplægsholdere
avatar for Simon Bendtsen

Simon Bendtsen

Redaktør & leder, Berlingske Business
Redaktør og leder af indsigtsgruppen på Berlingske Business.  Tidligere har Simon Bendtsen været finansredaktør og været ansat i Berlingskes gruppe for undersøgende journalistisk, Gravegruppen.  
avatar for Eva Jung

Eva Jung

Journalist and EU correspondent, Berlingske
Eva Jung has worked as an investigative journalist since 2011 with daily Berlingske, Denmark. Since 2017 also based in Brussels as EU correspondent.Through 2017 and 2018 investigated the 200 bn euro money laundering scandal at Danske Bank. Jung and colleagues were awarded best investigation... Read More →
avatar for Michael Lund

Michael Lund

Journalist, Berlingske
Journalist ved Berlingskes Gravegruppe siden 2015.  Forinden undersøgende journalist ved bl.a. DR og Politiken. Modtog i 2017 Cavlingprisen for afdækningen af kvælstofsagen om regeringens landbrugspakke. Tidligere nomineret til Cavlingprisen for serie om arbejdsvilkår i luftfarten... Read More →


Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30 CET
.O3 - Sidescenen

13:30 CET

Et magasin – fire versioner
FOA fortæller, hvordan de har segmenteret deres medlemsmagasin, så det bedre afspejler medlemmernes interesser og fagligheder.

Flere fagblade vælger i disse år at komme deres læsere i møde og lade sig inspirere af den måde, det digitale univers målretter indhold. Bag segmenteringen af det trykte magasin ligger et omfattende udviklingsarbejde. For hvem er målgrupperne, hvor forskellige skal magasinerne være – og hvad er fælles indhold?

FOA har været forgangs-forbund og har i en årrække segmenteret fagbladet i fire versioner: Social & sundhed, Pædagogisk, Kost &Service og Teknik & Service. Magasinet kommer otte gange om året (x4 – reelt 32 numre).

Chefredaktør Gitte Hejberg fortæller om udfordringer og erfaringer – på tryk og digitalt.

Vært: Karen Gahrn.


Vært
avatar for Karen Gahrn

Karen Gahrn

Redaktør, OTW Denmark
Redaktør hos OTW, hvor hun arbejder med udvikling og produktion af medier, fx magasinet Share som udkommer på fem sprog i fire nordiske lande. Karen er uddannet journalist og har en fortid dels som tv-producent og -vært hos bl.a. DR og dels som redaktør på en stribe større magasiner... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Gitte Hejberg

Gitte Hejberg

Chefredaktør & chef, Fagbladet FOA & FOA Medier
Gitte Hejberg er ansvarshavende chefredaktør på Fagbladet FOA og chef for FOA Medier.Hun er uddannet journalist og er optaget af bl.a. forandringsledelse, medlemskommunikation og samspil mellem digitale, sociale og trykte medieplatforme. Hun har mange års erfaring med magasiner... Read More →Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30 CET
O107 1. sal Odeon

13:30 CET

Fotograf Julia Fullerton-Batten
Obskure locations, overraskende temaer og modeller hevet ind fra gaden.

Med obskure locations, overraskende temaer og modeller hevet ind fra gaden vinder Julia Fullerton-Batten priser for både kunstfotografi og hendes kommercielle projekter. Den verdenskendte kunstfotograf fortæller om sine projekter og arbejdet bag dem i et interview med eksempler fra hendes bagkatalog.

Vært: Camilla Stampe

NB: Denne session er på engelsk.

Vært
avatar for Camilla Stampe

Camilla Stampe

Journalist og Tv-vært, DR
Journalist og vært på DR2’s Detektor.  Tidligere tilrettelægger og redaktør på DR, debatredaktør på Politiken og journalist på Information. Medforfatter til bogen ’Piratjagt’ om Somalias pirater. 

Oplægsholdere
avatar for Julia Fullerton-Batten

Julia Fullerton-Batten

Fotograf, Selvstændig
A worldwide acclaimed and exhibited fine-art photographer. Julia has published two books. Her body of work now encompasses twelve major projects spanning a decade of engagement in the field.Julia Fullerton-Batten takes an idea and weaves magic out of it. She has tackled sensitive... Read More →


Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

13:30 CET

Infografik for begyndere 
Kast dig over Canva og infogr.am, når du kommer hjem fra Fagfestival. Det kan være svaret på dit akutte behov for en grafisk illustration af et facebookopslag, men det kan også meget mere. 

Hvad enten du laver lange tekster til nettet eller korte Facebook-opslag, så kan en god grafik sige mere end 1000 ord. Få en introduktion til nogle af de mest anvendte og brugervenlige services på nettet. Her kan alle være med. Vi viser både produktion af stillestående og animeret infografik. 

Der er kun 30 pladser i lokalet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig adgang og en plads til denne session.

Denne session afholdes også mandag (den 5. november) klokken 10:00.

NB: Aarrangeret i samarbejde med Mediernes Efteruddannelse.

Oplægsholdere
avatar for Kåre Jensen

Kåre Jensen

Grafiker og underviser, Jensens Kurser
Adobe Certified Expert med et ben i Microsoft-lejren. Kaare er udlært grafiker med en produktionslederoverbygning fra DMJX og arbejder som underviser og konsulent. Kåre kommer oprindeligt fra tryksagsverdenen, men har gennem årene øget sin aktivitet indenfor web, video og app... Read More →


Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30 CET
O109 1. sal Odeon

13:30 CET

Sådan får Danmark flere nye mediesucceser
Hvad skal der til for at skabe et succesfuldt medie, og hvordan kan vilkårene forbedres, så nye iværksættermedier får bedre chancer for overlevelse? Vi tager en fælles ideudvikling med danske medieiværksættere. 

Få mediestartups opnår succes både publicistisk og økonomisk. Tre startups, der har fundet en succesfuld model, er forsvarsmediet Olfi, mediegruppen Kforum og nyhedsbrevet Føljeton.

Vi tager en åben samtale, der kan gøre medier, journalister og andre interesserede klogere på muligheder og udfordringer hos iværksættermedierne.

Panel: Peter Ernstved Rasmussen, Olfi.dk. Søren Høgh Ipland, Føljeton. Timme Bisgaard Munk, Kommunikationsforum m.m.
Vært: Thomas Noppen, formand for Prauda, Foreningen af Uafhængige Internetmedier.


Vært
avatar for Thomas Noppen

Thomas Noppen

Redaktør, Ogojiii
Formand for Prauda - foreningen af uafhængige internetmedier, der arbejder for lige vilkår for alle i det danske medielandskab.Han er stifter af podcastmediet Netudgaven, twittermediet Nyt fra Folketinget og så er han redaktør på det internationale designmagasin Ogojiii. Han... Read More →

Oplægsholdere
avatar for Søren Høgh Ipland

Søren Høgh Ipland

Administrerende direktør, Føljeton
Siden 2016 administrerende direktør i Føljeton. Desuden bestyrelsesmedlem i Prauda - foreningen af uafhængige internetmedier i Danmark.Her har han på to år gjort nyhedsbrevsmediet til en forretning med overskud. Tidligere var Ipland med til at stifte idehistorie mediet Baggrund... Read More →
avatar for Timme Bisgaard Munk

Timme Bisgaard Munk

Administrerende direktør & chefredaktør, Kommunikationsforum.dk
Administrerende direktør og chefredaktør for Kommunikationsforum.dk. Partner og medgrundlægger af Kforum, bootstrapping.dk og Bias.nu og chefredaktør for det opkøbte medie bureaubiz.dk.Phd. post.doc. Københavns Universitet. Timme Bisgaard Munk har forsket i samspillet mellem... Read More →
avatar for Peter Ernstved Rasmussen

Peter Ernstved Rasmussen

Stifter, OLFI
Etablerede i februar 2016 forsvarsmediet OLFI. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2002 og tidligere reserveofficer i  Den Kgl. Livgarde. Desuden journalist på Jyllands-Posten gennem ni år. OLFI bedriver uafhængig journalistik om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik... Read More →


Monday November 5, 2018 13:30 - 14:30 CET
.O2 - Konservatoriesalen

15:00 CET

Fremtiden er privat
Om ti år er de traditionelle medier skrumpet endnu mere, mens private virksomheder og organisationer i stedet er blevet hovedleverandører af kvalitetsjournalistik til folket – helt gratis

Mens mange medier kæmper med at få betaling for journalistikken, så veksler virksomheder og organisationer i stigende grad god historiefortælling og inspirerende indhold til positiv brandopmærksomhed, loyale kunder og en åben linje direkte til deres vigtigste modtagere.

Tag eksempelvis Nordeas nordiske magasin, Share, som sætter en helt ny standard for en banks historiefortælling med et dedikeret fokus på innovative ideer, som kan gøre verden til et bedre sted. Men er udviklingen en trussel mod sandheden og den såkaldt objektive journalistik – eller journalistikkens redning?

Se eksempler på den nye journalistik og mød journalist og strategisk direktør, Lasse Meldgaard Bloch, fra det Aller-ejede bureau OTW, som tror på, at fremtiden er privat.


Oplægsholdere
avatar for Lasse Meldgaard Bloch

Lasse Meldgaard Bloch

Strategisk direktør, OTW Denmark
Strategisk direktør hos OTW. Lasse er uddannet journalist og har blandt andet en fortid i DR. De seneste ti år har han arbejdet med strategisk kommunikation hos blandt andet Geelmuyden Kiese og Novozymes. I vinter blev han hentet til OTW, som et led i virksomhedens omstilling til... Read More →


Monday November 5, 2018 15:00 - 15:30 CET
.O3 - Sidescenen

15:00 CET

Vejledning om efteruddannelse
Kom og mød uddannelsesvejlederne fra Mediernes Efteruddannelse og Pressen Uddannelsesfond og få svar på dine spørgsmål om alt fra kursusindhold, ledige pladser, PU-støtte og meget mere. 
 
Møde journalist og uddannelsesvejleder Else Bjørn og samt journalist, kommunikatør og daglig leder Michael Aage Jensen – begge fra Pressen Uddannelsesfond og  Mediernes Efteruddannelse.

Denne session afholdes også søndag (den 4. november) klokken 15:30 og mandag (den 5. november) klokken 9:00.

Oplægsholdere
avatar for Else Bjørn

Else Bjørn

Uddannelsesvejleder, Pressens Uddannelsesfond
Uddannet journalist. Else vejleder om ansøgninger, behandler ansøgninger og modtager og godkender indsendte rapporter og regnskab efter endt efteruddannelse.Else har tidligere  blandt andet været redaktør for I byen på Politiken og journalist på Berlingske Tidende og AOK.d... Read More →
avatar for Michael Aage Jensen

Michael Aage Jensen

Daglig leder, Mediernes Efteruddannelse
Daglig leder af Pressens Uddannelsefond/Mediernes Efteruddannelse. Journalist, underviser, og kommunikatør.


Monday November 5, 2018 15:00 - 15:30 CET
O109 1. sal Odeon

15:00 CET

Rukmini Callimachi & The Caliphate
Hvordan er hverdagen i terrorroganisationen Islamisk Stat? Det har New York Times-journalisten Rukmini Callimachi søgt at afdække både på skrift og som podcast.

Ved at gennemgå tusindvis af papirer efterladt af Islamisk Stat har New York Times’ udenrigskorrespondent detaljeret kortlagt livet i terrororganisationen. Rukmini Callimachi  har senest med podcasten The Caliphate givet et sjældent indblik i de menneskeliv der påvirker og påvirkes af ISIS. Der er en god chance for at se Rukmini Callimachis navn ved The Pulitzer Prize om et halvt års tid.

NB: Denne session er på engelsk

The Isis Files

The Caliphate Podcast


Oplægsholdere
avatar for Rukmini Callimachi

Rukmini Callimachi

Journalist, New York Times
New York Times foreign correspondent and three-time Pulitzer Prize finalist.Rukmini Callimachi has become the go-to reporter on the Islamic State. She is born in Communist Romania, Callimachi and her family fled the country when she was five years old. She attended elementary school... Read More →


Monday November 5, 2018 15:00 - 16:00 CET
.O1 - Odeon Salen / Store sal

15:00 CET

Skriv indhold, som hitter på Google
Undgå at skrive digitalt indhold på mavefornemmelser. Lær, hvordan du rammer din målgruppe på baggrund af en datadrevet beslutning.

Når du skal skabe nyt indhold til dit website, også kaldet content creation, kan det være svært at vide, hvad målgruppen egentlig gerne vil læse og søger efter.  

Bliv skarp på, hvordan du finder de rette emner til content creation – uanset branche. Mathilde Dybdal fra det digitale marketingbureau Searchmind fortæller om værktøjer til at tage en datadrevet beslutning for, hvilke emner du bør skabe indhold om – og hvad der ikke skal skrives om.  

Denne session er primært til dig, der producerer indhold til websites, og som vil have en introduktion til, hvordan du producerer SEO-optimeret indhold, der bliver fundet af din målgruppe.    


Oplægsholdere
avatar for Mathilde Dybdal

Mathilde Dybdal

Head of Outreach & content, Searchmind
Head of Outreach og content hos bureauet Searchmind i hjertet af Aarhus. Hun er uddannet i kommunikation fra DMJX og har efterfølgende specialiseret sig indenfor Google-universet.


Monday November 5, 2018 15:00 - 16:00 CET
.O2 - Konservatoriesalen
 
Filter sessions
Apply filters to sessions.